Hlavní obsah

Indická Mahindra představila kopii Wrangleru

Foto: Mahindra

Mahindra Thar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové auto s logem indické Mahindry připomíná předposlední generaci Wrangleru JK (2007–2018), když se ale zaměříte na detaily, všimnete si rozdílů. Třeba indická verze má jen šest svislých lamel na masce chladiče, originál jich má sedm. Jiná jsou i zadní světla a další detaily, ale člověk, pro něhož jsou auta jen dopravním prostředkem, si bude myslet, že se dívá na identickou kopii.

Článek

Kopie Wranglera je postavena na jízdu mimo silnice – má klasickou rámovou konstrukci, stálý pohon všech kol i redukční převodovku. Mimochodem: nájezdový úhel má hodnotu 41,8 stupně.

Mahindra Thar může mít pod kapotou buď vznětový, nebo zážehový motor. V případě toho benzinového jde o dvoulitrový čtyřválec s výkonem 152 koní (112 kW); vznětový motor pak nabídne 97 kilowattů neboli hezky postaru 132 koní.

Hodnotu točivého momentu ani otáčky, při kterých je dosahováno jeho maxima, indická automobilka nezveřejnila. Obě motorizace lze kombinovat se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou.

V nabídce zatím bude jenom dvoudveřová verze, zákazníci si ale budou moci vybrat mezi pevnou a plátěnou střechou.

V Indii se Mahindra Thar za neupřesněnou prodejní cenu začne nabízet zanedlouho. S dovozem do Evropy se nepočítá a třeba do USA se o to patrně bombajská firma, která vyrábí také traktory lodě či letadla, ani pokoušet nebude. Například v případě modelu Mahindra Roxor americké úřady loni zakázaly jeho dovoz a prodej.

Reklama

Související témata:
Načítám