Hlavní obsah

Hyundai Kona se dočká faceliftu včetně sportovních variant

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai Kona, kompaktní crossover, který korejská automobilka uvedla na trh již v roce 2017, se letos dočká faceliftu. Naznačují to skici právě uvolněné automobilkou. A už z nich je jasné, že nepřehlédnutelný vůz bude ještě o něco výraznější.

Článek

Automobilka Hyundai potřebovala na svůj příchod do třídy kompaktních crossoverů hodně hlasitě upozornit, proto udělala své auto skutečně nepřehlédnutelné. První Kona měla docela komplikovaný design přední masky. Možná by se dalo říci, že až přeplácaný – s úzkými oddělenými světly pro denní svícení, samostatnými potkávacími světlomety a mlhovkami integrovanými do spodní části. To vše ideálně ještě v zářivém laku Acid Yellow, který vypaloval sítnici.

Omlazená verze by tomu ale měla udělat přítrž. Posuzovat výsledný vzhled podle skic je vždy ošemetné, ale i z nich je vidět, že design se nejspíš zjednodušil. A to je dobře. Tipujeme, že jiné než LED světlomety ke Koně nedostanete. Při porovnání obou modelů si můžete všimnout jinak tvarovaného nárazníku i mřížky chladiče.

Foto: Hyundai

Příď nové Kony je prý inspirována žraločím nosem

Další novinkou faceliftované Kony je sportovněji laděná verze N Line. Ta sice nepřináší sportovnější jízdní vlastnosti, ale nabízí povedenější styling karoserie s agresivněji tvarovaným předním nárazníkem a dalšími prvky, díky nimž bude vypadat dynamicky, i když stojí. Špatně střeženým tajemstvím pak je uvedení plnotučné sportovní verze Kona N, která převezme techniku připravovaného hot hatche i20 N a nabídne ji v atraktivním hávu crossoveru.

Foto: Hyundai

Novinkou bude sportovněji stylizovaná varianta N Line, v plánu je však i skutečně sportovní Kona N!

Faceliftovaná Kona by se měla představit už v příštích pár týdnech, na trh by mohla dorazit do konce roku. Sluší se připomenout, že si Konu můžete pořídit nejen s benzinovým motorem a dieselem, ale také jako hybrid, a dokonce i elektromobil, který se navíc vyrábí přímo v Nošovicích.

Reklama

Související témata:
Načítám