Hlavní obsah

Hyundai i30 N dostane dvouspojkovou převodovku

Foto: Archiv Garáž.cz

Ačkoliv se neztotožňujeme s reklamní kampaní automobilky Hyundai, musíme uznat, že ostrý hatchback i30 N je výtečný a řadí se mezi naše nejoblíbenější současné hothatche. Zatím je dostupný výhradně s manuálem, to se však změní.

Článek

Hyundai i30 N nás okouzlil již při prvních jízdách na okruhu Vallelunga a udržel si naši přízeň i na českých okreskách. Srovnali jsme jej s Golfem GTI Performance, na což se ostatně můžete podívat na videu, a zjistili jsme, že za dané peníze je to výtečná koupě. Ostatně celkově jde o jeden z nejlepších ostrých hatchbacků na trhu.

Mnozí konkurenti však nabízejí možnost volby mezi manuální a dvouspojkovou převodovkou, což u tohoto auta zatím chybí. Má výhradně manuál, byť ten je skvělý, může sám dávat meziplyny, pokud chcete, a působí velmi odolně. 

Hyundai ale nechce zaostávat, a tak rovněž nabídne dvouspojkový automat. Bude se pravděpodobně jednat o sedmistupňovou skříň DCT vlastní výroby. Tato položka bude za příplatek, a to pro obě varianty - základní i Performance s 275 koňmi. Díky tomu by se mohlo i30 N stát ještě větším univerzálem.

Reklama

Načítám