Hlavní obsah

Fotogalerie: Youngtimery se proháněly Českým středohořím

Foto: Archiv Garáž.cz

Princip setinových soutěží je jednoduchý - jede se podle itineráře v běžném provozu a na krátkých měřených úsecích je úkolem posádky docílit časově co možná nejpřesnějšího průjezdu úsekem. Jak to vypadá v praxi? To jste mohli omrknout tuto sobotu.

Článek

7 Castles Trial se jel už potřetí a stejně jako minulý rok startoval v sobotu ráno u galerie Engine Classic u Tuchoměřic. Sedm desítek automobilových veteránů se odtud vydalo na první měřený test ve Smečně a pak dál na sever. Posádky cestou potkávaly hrady a zámky - jak už název napovídá - byť bych skoro řekl, že jich bylo i výrazně více než avizovaných sedm. Po krátké přestávce na kávu v Kocourově na kraji Českého středohoří pokračovala soutěž po úzkých silničkách v krásné krajině s parádními výhledy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Poté posádky zamířily do vinařství v Třebívlicích na oběd a v rámci odpolední sekce zdolaly ještě několik kilometrů a testů přesnosti v kopcovité krajině, aby si to posléze namířily přes Lovosice do Litoměřic a Ploskovic, a pak už nejkratší cestou zase zpět na výchozí místo. Ze všech zkoušek vyšla nejlépe manželská dvojice Renaty a Jiřího Vítkových se svým MG MGB GT. Gratulujeme! A vy se zatím můžete podívat na fotogalerii z akce.

Reklama

Načítám