Hlavní obsah

Forza Motorsport ukazuje budoucnost virtuálních závodů

Foto: YouTube - Forza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože herní počítače výkonem stále převládají nad herními konzolemi, jsou to právě konzole, podle kterých se posouvá celková úroveň toho, jak vypadají moderní hry. A mnozí z vás už se možná ptají, jak budou asi vypadat virtuální závody ve chvíli, kdy na trh vstoupí nová generace domácích konzolí – Playstation 5 a Xbox Series X.

Článek

Právě na nový Xbox, který by se měl začít prodávat během posledních dvou měsíců letošního roku, zrovna vyšel trailer na připravovanou novou hru Forza Motorsport, zachycující první herní záběry. A ruku na srdce, vypadá naprosto božsky, detailně a realisticky.

Je pochopitelně otázka, nakolik se reálná grafika finální hry vzdálí od traileru, ale rozdíl by určitě neměl být nijak propastný. Koneckonců tohle není předrenderované video, ale skutečné záběry, využívající engine hry. Úkol Forzy Motorsport, která slouží jako jeden z vlajkových titulů Xboxu za celou jeho existenci, je pochopitelně vyždímat z potenciálu připravované herní konzole maximum.

Vývojáři ze studia Turn 10 proto slibují hraní v nativním 4k (Ultra HD) rozlišení při stabilních 60 snímcích za sekundu – což je něco, o čem si mohl nechat dosavadní Xbox One jen zdát. Hra taky využívá relativně novou technologii ray-tracing (RTX), umožňující výrazně realističtější osvětlení, stíny a odlesky.

V traileru sice vidíme jen pár aut, přičemž převládá halda exotických hypersportů Apollo IE, závodící na trati Laguna Seca. Ve finální hře se ale objeví stovky aut a desítky tratí a jejich variant. Zajímavostí pak je, že se bude hra jmenovat Forza Motorsport – tedy stejně, jako prapůvodní titul z roku 2005. Místo aby tvůrci použili logicky název Forza Motorsport 8 (sedmé pokračování vyšlo v roce 2017), volí původní název bez přídomku, který naznačuje nový start celé série. Spolu s Forzou Motorsport se pak určitě dočkáme i pokračování novější Forzy Horizon – ta se soustředí hlavně na méně realistické on-line závodění v otevřeném světě, kde se spolu potkávají hráči z celého světa.

Reklama

Související témata:
Načítám