Hlavní obsah

Ford v Číně ukázal crossover Evos, jde o nástupce Mondea?

Foto: Ford

Modrý ovál v Číně představil zajímavě vypadající crossover. Dostal název Evos, o němž pozorní čtenáři slyšeli již před deseti lety. Nyní se ovšem namísto dřívějšího konceptu představilo sériové provedení. Bude Evos nástupcem legendárního Mondea?

Článek

Na šanghajském autosalonu se představil model Evos, navržený v populárním stylu SUV-kupé. Ford tento design označuje coby „progresivní energii v síle“ (v podobném duchu byl navržený i elektrický Mustang Mach-E). Minimálně na fotografiích jde o docela výrazné auto. Jak bude vypadat v reálu, se ale jen tak nedozvíme, protože tento model byl vyvinut v Číně a primárním trhem je právě nejlidnatější země světa.

Na detaily je však automobilka skoupá, dosud zveřejnila jen kusé informace doplněné pár fotkami. Na jedné z nich je interiér a ten čekejte jakýkoliv, jen ne konzervativní. Jsou zde dvě obrazovky – přístrojový štít má celkem obvyklých 12,3 palce, ovšem širokoúhlá dotyková obrazovka infotainmentu připomíná svými rozměry spíš televizi – její úhlopříčka činí 27 palců a nabízí rozlišení 4K.

Foto: Ford

Interiér dle diktátu doby nabídne obří displej

Ano, automobilky dnes z části rezignovaly na použitou techniku, a stále více dělají z nových aut tablety na kolech. Není divu, že většinu fyzických tlačítek najdete na volantu, vše ostatní musíte provést dotykem na displeji.

Ford se dále pochlubil možností softwarových aktualizací a spoustou jízdních asistentů, ale na veřejnost neprosáklo nic o pohonném ústrojí. Podle všeho by se však mělo jednat o moderní plug-in hybridní ústrojí.

Foto: Ford

Ford Evos vypadá k světu. Dokázal by nahradit evropské Mondeo?

Nám ale nejvíc vrtala v hlavě jiná otázka: Je Evos slibovaným nástupcem Mondea, které skončí v březnu 2022 bez náhrady? Podle vyjádření jednoho z PR manažerů Fordu, Mika Levina, tomu tak nebude a Evos je určen výhradně pro čínský trh.

Jenže to nemusí ještě nic znamenat, automobilka Evos možná jen trochu designově upraví a přejmenuje a ejhle, je tu sice prakticky shodný, ale oficiálně odlišný model. Uvidíme. Soudě pouze podle designu exteriéru a kabiny, tohle auto by v Evropě mohlo mít vážně úspěch!

Líbil by se vám takový nástupce Mondea?
Pecka, sem s ním!
71,6 %
Moc mě nezaujal
8,5 %
Další crossover už ne, prosím!
19,9 %
Celkem hlasovalo 1355 čtenářů.

Reklama

Načítám