Hlavní obsah

Ford Tourneo Custom dostal facelift: Čím vyniká?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větší světla, kvalitnější interiér a nové dvoulitrové diesely. Devítimístný expres Ford Transit Custom prošel faceliftem, díky kterému má uhájit svou pozici proti talentované konkurenci od Peugeotu, Opelu či Toyoty.

Článek

Ford s inovovanou devítimístnou dodávkou brnká na luxusnější notu. Objevilo se u něj totiž několik prvků, které mainstreamová konkurence nenabízí. Kupříkladu může mít vzduchové odpružení zadní nápravy pro větší komfort či šest samostatných sedadel uvnitř v konferenční úpravě. Interiér pak byl kompletně inovován a nabízí nově jiný středový panel s velkým displejem a nejnovějším infotainmentem Sync 3. Auto má být tišší, komfortnější, postavené z lepších materiálů a vybaveno novými asistenčními systémy. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Zvenku pak lze facelift poznat kupříkladu podle velkých čelních světlometů s diodovým páskem pro denní svícení. Změnila se i maska chladiče, která je nyní o poznání výraznější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou pak lze najít výhradně dvoulitrový turbodiesel EcoBlue, a to ve třech verzích. Nejslabší má výkon 105 koní, prostřední 130 koní a vrcholná 170 k. Spotřeba se papírově zlepšila o 13 procent oproti dřívějším jednotkám, přičemž točivý moment v nízkých otáčkách narostl o 20 %. Za příplatek lze mít nejen sedmnáctipalcová kola, ale také šestistupňový automat SelectShift.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám