Hlavní obsah

Ford přestane v USA prodávat většinu svých běžných aut

Foto: Archiv Garáž.cz

Překvapivá zpráva přišla z USA. Ford tam přestane nabízet většinu vozů z palety běžných osobních automobilů a plně se zaměří na SUV a pick-upy. Skončí tak kupříkladu Fiesta, Focus, Taurus, C-Max či Fusion (americké Mondeo).

Článek

Portfolio běžných automobilů Fordu v USA se během následujících let ztenčí na pouhé dva modely. Bude to skvěle prodávaný Mustang a úplná novinka, která přijde příští rok - Focus Active, tedy vlastně takový crossover ve stylu Subaru XV. Nic dalšího z klasických nízkých automobilů již nebude, skončí tedy Fiesta, běžný Focus, C-Max, Fusion i Taurus!

S informací přišly noviny The New York Times a důvodem má být úplně nová strategie značky, která se bude zaměřovat na SUV, pick-upy a jejich hybridní varianty. Páteří nabídky bude nejprodávanější americký automobil Ford F-150, následně pak SUV Explorer, Escape a Bronco. Do roku 2022 má vzniknout 16 elektřinou poháněných modelů. Za celým tímto krokem samozřejmě nestojí nic jiného, než peníze. Značka se snaží zajistit si dlouhodobý zisk, návratnost investicí a udržitelný růst. Za to se nelze zlobit, současná častá omezení nutí i ostatní výrobce k radikálním krokům.

Reklama

Načítám