Hlavní obsah

Ford Ka Urban Warrior – kapesní X6 pro chudé

Foto: Ford

Vypadá drsně asi jako naštvaný křeček – pošimrali byste ho pod bradičkou a dali mu karotku ke kousání

Všichni chtějí SUV! Kupují je ve všech velikostech, tvarech a podobách a automobilky jim rády vyjdou vstříc. Takže když dav chtivých zákazníků zatouží po SUV sedanu, postaví jim SUV sedan. I když vlastně není sportovní, terénní ani přehnaně praktický. Prostě jen oplastovaný sedan, který je tak trochu pro smích.

Článek

Hatchback Ford Ka Active se dočkal podobně laděného tříprostorového bráchy, který vypadá trochu jako BMW X6 vyprané na 90°C. Má potřebné „drsné“ oplastování a mírně zvýšenou světlou výšku, ale protože má pohon pouze předních kol a hlavně připomíná bonbon na kolech, nikdo mu ty údajné terénní schopnosti nebude věřit.

Interiér je kompletně převzatý z produkčního modelu Ka, technika (atmosférická patnáctistovka a 5stupňový manuál) jakbysmet, takže nezbaštíme ani vyjádření Fordu, že jde pouze o koncept. Tohle je hotové auto připravené do výroby, naštěstí je určené primárně pro jihoamerický trh. Snad mu ještě před uvedením do prodeje změní jméno, protože vážně nevypadá jako „Městský bojovník“. Jako pojízdný vtip ale funguje naprosto dokonale.

Reklama

Související témata:
Načítám