Hlavní obsah

Fiat Tipo útočí na Škodu Rapid sedan (video)

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní rok je pro automobilku Fiat přelomový. Opět se totiž vrací do osobních vozů, přesněji do kategorie nižší střední třídy s modelem Tipo a hned s trojicí karosářských variant. Jde po zákaznících, kteří hledají slušnou hodnotu za nízkou cenu.

Článek

Fiat navazuje na v Evropě velmi úspěšný hatchback Tipo, který byl i v u nás hodně oblíbený a vídaný na našich silnicích. Zároveň to Fiat s novým Tipem nebude mít úplně jednoduché, protože vstupuje do konkurenční kategorie levnějších sedanů, kde na jednom cenovém konci stojí Škoda Rapid sedan a na druhém zase Dacia Logan. Zákazník má z čeho vybírat, protože k tomu je tady ještě Peugeot 301, Citroen C-Elysee nebo Renault Fluence.

Operativní leasing Fiat Tipo

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový Fiat Tipo nestrádá ani prostorově a rozměrově patří k lepšímu průměru. Na délku má 4,54 m, na šířku 1,79 m, na výšku 1,49 a rozvor u Tipa činí 2,64 metru. V zavazadlovém prostoru najdete místo až pro 520 litrů zavazadel a zadní opěradla sedaček lze sklápět v poměru 60:40. Fiat Tipo podrobíme několika testům včetně srovnání s jeho největší konkurencí.

Reklama

Načítám