Hlavní obsah

Ferrari Daytona Shooting Brake - Jednorožec v aukci

Foto: Archiv Garáž.cz

Jediné Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake půjde k novému majiteli. Vůz po floridském architektovi Gittelmanovi míří do akce a vy si zatím můžete tipnout, kam až se jeho cena vyšplhá. Málo to rozhodně nebude...

Článek

Jediné Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake míří do aukce u Gooding & Co.

Floridský architekt Bob Gittleman byl v 70. letech fanouškem Ferrari Daytona. Ale chtěl mít výjimečné auto, ideálně shooting brake. Spřízněnou duši nalezl v Luigim Chinetti, který vlastnil dealerství Ferrari ve Philadelphii. Ten se spojil s britskou karosárnou Panther Westwinds, kteří Daytonu přestavěli kompletně od A-sloupku dozadu. Zepředu tak nic nepoznáte, zato vzadu!

Střecha je natažená do roviny a celek končí velkým neotevíratelným sklem. Přístup dozadu je možný skrze obří boční prohnutá vzhůru výklopná skla. Luxusní dojem v interiéru vylepšuje dřevěné obložení a jiné rozmístění přístrojů.

Gittleman pro úpravu použil ojetou Daytonu z roku 1972. Předělání stálo více než dvojnásobek ceny auta a Bob se auta dočkal v roce 1976, tedy tři roky po objednání. Auto si nechal až do roku 1980. Pak Daytona vystřídala několik majitelů a ukázala se i v Goodwoodu. Nyní míří do aukce a odhad je mezi 750 tisící až jedním milionem dolarů.

Reklama

Načítám