Hlavní obsah

Fabia RS - ja by mohl vypadat ostrý hatchback?

Foto: Archiv Garáž.cz

Faceliftovaná Fabia se již ukázala světu, mnozí fanoušci domácí značky by však rádi viděli i ostrou variantu RS. Je jich však nejspíše málo, protože Škoda s výrobou takovéhoto hothatche nepočítá.

Článek

Na následujícím renderu můžete vidět možnou podobu ostré sportovní Fabie RS, kdyby se Škoda rozhodla ji přivézt na trh. To se však bohužel nemá stát, a tak si jen můžeme říkat co by kdyby. Render vyvořil populární grafik X Tomi, který se podobným věcem věnuje již léta. Auto dostalo design kol ve stylu Octavie RS 245, zatmavenou masku a výrazněji tvarovaný nárazník. A vlastně to nevypadá vůbec špatně. Pod kapotou by mohl být nový dvoulitr Pola GTI s výkonem okolo 200 koní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reálně si však musíme vyztačit s obyčejnými tříválcovými Fabiami, tedy až na limitovanou edici R5 WRC, která přichází se čtyřválcem sportovnějším podvozkem a sedmistupňovým DSG. I tak má ale její čtrnáctistovka "jen" 125 koní. Můžeme tedy jen doufat, že se ostřejší varianty Škodovek v budoucnu rozrostou, a to nejen směrem k SUV.

Reklama

Načítám