Hlavní obsah

Drift mód nebude mít jen Ford, pracuje na něm i Mercedes!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilky myslí na dostupnou zábavu i pro méně talentované řidiče. Proto kromě všech různých launch controlů přišel Ford jak se systémem pro burnouty u Mustangu, tak s drift módem Focusu RS. Nyní se poslední jmenovanou vychytávkou nechal inspirovat rovněž Mercedes a chce drift mód pro příští E63 AMG!

Článek

Možná si nyní mnozí z vás budete ťukat na čelo. Jakýpak drift mód? U Mercedesu E63 AMG? Zbláznili jste se? Vždyť takovéto auto má drift mód od nepaměti! Jmenuje se řidič. A na youtube můžete najít mnoho videí jakožto důkaz.

Jenže v tomto případě jde o něco trochu jiného. Příští E63 AMG totiž bude nabízeno kromě verze s pohonem zadních kol i jako čtyřkolka! A právě této varianty se drift mód týká. V jednoduchosti chtějí inženýři Mercedesu docílit toho, aby i čtyřkolka byla stále zábavná a na povel přetáčivá. Doufejme však, že to nebude jako u Fordu, kde je auto sice velmi přetáčivé, ale pro opravdové driftování nevhodné kvůli zásahům elektroniky. Ve výsledku se tedy jedná spíše o nástroj pro méně zkušené řidiče, kteří ochutnají přetáčivý smyk, ale mají za sebou stále strážce, který na ně dává pozor. Prosíme tedy Mercedes, aby použil co nejméně přibrzďování a zásahů stabilizace!

Nová E63 AMG navíc dostane až 600 koní a je prý rychlejší, než kdy dříve, přičemž na Nordschelife se snadno dostane pod 7 minut a 50 sekund na standardních pneumatikách.

Reklama

Načítám