Hlavní obsah

Do Mostu přijedou závody WTCR a nebudou chybět ani motorky

Foto: FIA WTCR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec pracovního týdne se blíží a my vám přinášíme tip na zajímavou podívanou. O víkendu 7.–10. října 2021 zažije mostecký autodrom velkou premiéru – do Česka se vrací závody cestovních vozů nejvyšší světové série WTCR. Celovíkendová akce pak obsáhne i vytrvalostní závod motocyklového mistrovství světa EWC.

Článek

Fanoušci motorsportu, zbystřete – o víkendu 7.–10. října 2021 se na českém závodním okruhu Autodrom Most koná benzinovými nadšenci netrpělivě očekávaná událost The Most World Weekend: FIA WTCR & FIM EWC, důležitý okamžik pro automobilové závodění v Česku. Po více než deseti letech se totiž díky Autoklubu ČR vrací na český závodní asfalt nejvyšší světový šampionát cestovních vozů FIA WTCR.

Prvního závodu šampionátu FIA WTCR na mosteckém okruhu se navíc zúčastní domácí závodník Petr Fulín, který přesně po roce znovu odstartuje v nejprestižnějším šampionátu cestovních vozů, přičemž jeho vůbec posledním závodem byl podnik FIA WTCR na Slovakiaringu. Na divokou kartu bude startovat se svým závodním speciálem Cupra Leon Competición.

Foto: Petr Fulín

Petr Fulín závodí se speciálem Cupra Leon Competición

I když Petr Fulín od posledního závodu na Slovakiaringu nejel jediný ostrý závod, účast v závodě vrcholného šampionátu na domácím okruhu nemohl nevyužít. Z domova to na mostecký autodrom má přibližně 80 kilometrů, poprvé na něm seděl v závodním autě a neočekává, že by se tam šampionát v nejbližší době vrátil – Česko bylo vybráno jako náhrada za zrušenou asijskou část.

Druhý říjnový víkend bude na mosteckém okruhu vůbec mistrovský, protože tam vyjma automobilových závodů WTCR budou startovat i motorky v šampionátu mistrovství světa FIA EWC. Šestihodinového finálového závodu vytrvalostního šampionátu se zúčastní mimo jiné Karel Hanika, Filip Salač a Oliver König.

Foto: FIA EWC

FIA EWC je světový šampionát vytrvalostních závodů motocyklů

Zpestřením programu bude také nedělní přehlídka historických sportovních a závodních vozů, ukázka jedinečného Talbotu Lago T26, s nímž se slavný Juan Manuel Fangio zúčastnil závodu 24h Le Mans 1951, a oslava 20. výročí startu prvního a i dnes stále jediného českého závodníka ve velké ceně Formule 1. Tomáš Enge znovu usedne za volant autentického monopostu Prost AP04 a obkrouží s ním několik kol.

Program

Ve čtvrtek 7. 10. jsou na programu tréninky a kvalifikace pro vytrvalostní závod motocyklů EWC, v pátek 8. 10. se budou jezdit tréninky a kvalifikace pro závod WTCR, v sobotu 9. 10. startuje finálový vytrvalostní závod mistrovství světa motocyklů EWC a vysokooktanovým benzinem nasáklý víkend vyvrcholí v neděli 10. 10. světovým pohárem cestovních vozů s doprovodným programem. Kompletní program najdete na oficiálních stránkách Autodromu Most.

Vstupné

V oficiálním ceníku vstupného na závodní víkend The Most World Weekend: FIA WTCR & FIM EWC je spousta různých možností a každý si může zvolit podle toho, co jej zrovna zajímá. Pro snazší přehled jsme vybrali to nejdůležitější – jednodenní čtvrteční a páteční vstupné stojí 250 Kč, jednodenní sobotní vstupné stojí 600 Kč a jednodenní nedělní vstupné vychází na 450 Kč. Víkendové vstupné od čtvrtka do neděle stojí 1 200 Kč.

Za parkování v areálu zaplatíte 200 Kč/den, děti do výšky 130 centimetrů mají vstup zdarma a všichni návštěvníci mají možnost vstupu do paddocku. Všechny uvedené ceny platí při nákupu na místě, ale nyní ještě můžete ušetřit nákupem v dnes končícím předprodeji.

Kompletní ceník a program naleznete na oficiálních stránkách. K pravidlům vstupu pro diváky pak pochopitelně patří povinnost splnění podmínek spojených s mimořádnými opatřeními vlády České republiky týkajících se onemocnění Covid-19.

Reklama

Načítám