Hlavní obsah

Další ostré SUV na obzoru, tentokrát od značky Hyundai!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mezi sportovně založenými auty se výrazně rozmáhá nová třída, a to jsou ostrá SUV. Další takovýto vůz plánuje v brzké době značka Hyundai. Model Kona dostane úpravy od divize N!

Článek

Albert Biermann dříve stál za nyní legendárními modely BMW M, teď se však stará o rozkvět sportovní divize značky Hyundai, přičemž první dva modely, i30 N a Veloster N, jsou již na světě. My jsme zatím měli možnost jezdit jen s prvním jmenovaným a musíme smeknout, protože tohle auto se neskutečně povedlo.

Nyní byl s Biermannem rozhovor v britském Auto Expressu a došlo i na expanzi sportovního oddělení. Albert se nechal slyšet, že je velmi pravděpodobné, že se znáček N dostane i na kompaktní SUV Kona. Tento model se již nyní nabízí v kombinaci čtyřkolky, sedmistupňové dvouspojky a přeplňované šestnáctistovky, výkon se však drží na 177 koních. S dvoulitrem by to však ve verzi N mohlo být okolo 280 k! Spekuluje se však i o variantě s pohonem předních kol a manuálem - ta zní dokonce pravděpodobněji. Testovací mula údajně již existuje.

Dále se uvažuje o tom, že příští generace modelu i20 vznikne rovněž jako ostrý hatchback N. Přijde také i30 ve verzi N Line, která bude výrazně řidičtější, ačkoliv výkon nijak zásadně nestoupne. Očekávejte úpravy řízení, řazení a kompletního podvozku.

Reklama

Načítám