Hlavní obsah

Další facelift Škody: Scout je nejhezčí čtyřoká Octavia

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další do party faceliftovaných Octavií je zvýšený a oplastovaný model s pohonem všech kol Scout. Tomu podle nás sluší nová tvář s oddělenými světlomety zatím nejvíce, byť krásným bychom jej rozhodně nenazvali.

Článek

V dubnu 2017 by měla do výroby přijít modernizovaná Škoda Octavia Scout, která se může pochlubit podobnými úpravami jako ostatní vozy řady. Má tedy oddělené diodové čelní světlomety, diodové mlhovky, nový design kol či pozměněné zadní svítilny. Novinkou pro tento vůz je možnost objednat si dvoulitrový turbodiesel se 150 koňmi rovněž v kombinaci s novou sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Oproti předfaceliftové verzi auto dostalo upravené nárazníky, což zlepšilo nájezdové úhly na 16,6 stupňů vepředu a 14,5 stupňů vzadu. Světlá výška je oproti běžné Octavii zvětšená o 30 mm, nechybí ani ochrana podvozku. Scout je rovněž nabízen s novým multimediálním systémem či třeba vyhřívaným volantem. Pod kapotou budou totožné turbodiesely jako doposud, tedy dvoulitry o výkonu 150 a 185 koní. Benzinová jednotka je opět jediná a očekávali jsme, že již půjde o nový dvoulitr TSI. Zatím ale v nabídce zůstává osmnáctistovka TSI o výkonu 180 koní.

Načítám