Hlavní obsah

Další asistenční systém, tentokrát pro vyproštění se z písku

Dřív jste museli auto takzvaně rozhoupat na jedničku a zpátečku. Mercedes GLE to zvládne sám, používá na to vzduchové odpružení.Video: Facebook

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další asistentní systém, který udělá dobrého řidiče i z úplného nemehla. Ale vypadá to efektně, jen co je pravda!

Článek

Co všechno dělají nová auta za řidiče? Sledují značky, udržují bezpečnou vzdálenost od těch vpředu, sama se drží v jízdních pruzích, v dešti pouští stěrače, rozsvítí, když se setmí, hlídají technický stav vozu, sama parkují... A teď už se zcela evidentně umí vyprostit,když s nimi řidič uvázne v písku nebo ve sněhové závěji.

No dobře, neumí to všechna nová auta, ale bude to umět nový Mercedes GLE, tedy když bude mít vzduchové pérování. Díky němu se totiž umí takzvaně rozhoupat, což zná každý řidič, který někdy uvízl. Jenže zatímco člověk k tomu potřeboval jedničku, zpátečku a manuální převodovku, nejlépe i pomoc dalších lidí, tak GLE to zvládne automaticky. Jeho elektronický mozek k tomu používá nejen vzduchový podvozek, ale i středový diferenciál a systém pohonu všech kol, kdy umí distribuovat ten správný točivý moment nejen mezi přední a zadní nápravu, ale i na jednotlivá kola.

Vypadá to efektně, co?

Načítám