Hlavní obsah

Dacia Logan zná své české ceny! Pořád vyjde lacino

Foto: Dacia

Model Logan definoval před skoro dvěma dekádami podobu moderní Dacie. Nyní přichází na český trh jeho zcela nová třetí generace, která posouvá měřítka kvality a komfortu, přitom pořád nestojí majlant.

Článek

Dacia Sandero nás naprosto ohromila. Na to, o jak laciné auto jde, jsou její schopnosti skutečně mimořádné – je ukázkově pohodlná, dostatečně vybavená, kvalitně zpracovaná, jezdí jistě a úsporně… není moc věcí, které bychom jí mohli vytknout. A to ještě předtím, než se podíváte do ceníku. Je to vážně dobrá koupě!

A totéž bude platit pro Logan, který využívá stejnou techniku, ale přidává k tomu prostornější kufr o objemu 528 litrů (o 200 litrů víc, než má Sandero), který můžete rozdělit na menší segmenty díky modulárnímu organizéru. Oproti Sanderu mají pasažéři na zadních sedadlech k dispozici sklopné stolky, zapomenout naopak musíte na střešní ližiny nebo odvážnější verzi Stepway.

Na českém trhu bude Logan zatím k dispozici pouze s úsporným pohonem na LPG, tedy se 100koňovým tříválcem 1,0 TCe spalujícím propan-butan přinášející úsporu nákladů na palivo až o 40 %nádrž pojme až 40 litrů tohoto plynu, k tomu máte k dispozici ještě 50litrovnou nádrž na benzin, takže celkový dojezd činí přes 1 000 km. Na rozdíl do dodatečných přestaveb je nádrž na LPG ukrytá na místě rezervy, takže neomezuje prostor pro zavazadla a nebudete ji muset pravidelně měnit, stačí ji v rámci servisu kontrolovat a udržovat.

Ale nyní již k cenám, jejichž struktura je vskutku elementární. České zastoupení Dacie nabízí Logan pouze s jedním pohonem (1,0 TCe LPG) ve dvou úrovních výbavy. Základní verze Essential vyjde na 304 900 Kč, respektive pouze na 274 900 Kč při využití značkového financování Premium (součástí balíčku je zdarma Garance Plus na 5 let/100 000 km) – tedy pouze o 10 000 Kč víc, než kolik stojí totožné Sandero.

Standardní výbava zahrnuje například 15“ ocelová kola, 6 airbagů, palubní počítač, tempomat s omezovačem rychlosti, denní LED svícení a světelný senzor, elektricky ovládaná přední okna, výškově nastavitelný volant a rádio s DAB, ovládáním na volantu a 2 reproduktory, které můžete propojit prostřednictvím Bluetooth s mobilní aplikací pro snazší ovládání. Připlácet můžete například za manuální klimatizaci (10 tisíc), zadní parkovací senzory (4 tisíce) nebo rádio s 8“ displejem (7 tisíc).

Logan ve vyšší výbavě Comfort za 331 900 Kč, respektive 301 900 Kč při využití značkového financování, nabídne navíc 15“ kola Flexwheel (ocelová kola, která vypadají jako litá), přední mlhovky, dešťový senzor, manuální klimatizaci, volant potažený umělou kůží a textilní potah palubní desky a opěrek v předních dveřích, sklopné stolky pro zadní cestující, organizér v kufru, elektricky nastavitelná zrcátka, výškově i podélně stavitelný volant plus výškově nastavitelné sedadlo řidiče či rádio s 8“ displejem a 4 reproduktory. Výbavu si můžete vylepšit o automatickou klimatizaci (5 tisíc), vestavěnou navigaci (5 tisíc), elektricky ovládaná zadní okna (2,5 tisíce) a další prvky.

Dacia Logan sice o něco podražila, ale kvalitativní posun vám to spolehlivě vynahradí – a část peněz se vám rychle vrátí díky úspornému provozu na LPG. Pořád tedy jde o velmi dostupné a hodně atraktivní auto.

Zaujal vás ceník Dacie Logan?
Už si pro ni běžím!
6,3 %
Líbí se mi, dojdu se na něj podívat
46,2 %
Na to pořád nemám
31 %
Stačí mi Sandero
5,5 %
Radši si připlatím za Duster
11 %
Celkem hlasovalo 6904 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám