Hlavní obsah

Dacia Dokker Camperiz: Vybavený obytňák za lidovou cenu

Foto: Camperiz

Kempování v obytných autech je populární po celém světě a Česko není výjimkou, a přestože jsou moderní obytňáky velmi drahé, stále existují dostupná řešení, jak zažít opravdové dobrodružství za málo peněz. Jednou z možností je obytná Dacia se zástavbou od Camperiz za zhruba půl milionu korun.

Článek

Španělská společnost Camperiz se rozhodla splnit sen o cestování obytným autem i méně majetným lidem, a tak vybavila levnou Dacii Dokker Stepway svou levnou obytnou zástavbou. Její dostupnost vyjde najevo zejména ve srovnání s vyššími cenami nových i ojetých plnohodnotných obytňáků. Oblíbené rumunské MPV se tak rázem stalo autem, se kterým si užijete nejednu dovolenou v tuzemsku i zahraničí.

Obytná Dacia Dokker Camperiz je připravena na dobrodružství v plné polní a může disponovat rozsáhlou výbavou. Ve speciální zástavbě nechybí sporák, zásuvky s nádobím na vaření, dřez, 25litrová nádrž na čistou vodu, lednička se skromnou kapacitou na 30 litrů, dvojitá baterie, elektrický převodník na 150W/230V nebo přenosné chemické WC. Celkově je navíc zástavba šikovně vymyšlená a praktická.

Foto: Camperiz

V obytné Dacii se vyspí i více lidí než pouze dva, a to díky střešnímu stanu

Všimněte si chytře umístěné postele pro dvě osoby v horní části interiérové zástavby. Matrace postele po rozložení dosahuje až na sklopená zadní sedadla a pro kempování ve více než dvou osobách je možné přidat střešní stan, přístupný pomocí skládacího žebříku. V chladném počasí je vytápění vozu řešeno nezávislým topením Webasto a odvětrávání interiéru obstarává střešní ventilace.

Dacia Dokker s obytnou zástavbou od Camperiz je sice relativně malým autem na cestování, ale pokud jde o vybavení, má většinu toho, co najdete ve větších obytných vozech a co při kempování reálně skutečně potřebujete. Ve srovnání s plnohodnotnými obytňáky se navíc bude s obytnou Dacií lépe jezdit a manévrovat a jejím největším lákadlem je samozřejmě docela lidová cena.

Základní kompletní Dacia Dokker Camperiz se prodává za cenu od 19 995 euro (510 500 korun), a pokud svůj Dokker Stepway již máte a zatoužíte pouze po obytné zástavbě, za základní sadu zaplatíte cenu od 5 385 euro (137 500 Kč). S dalšími příplatky však tato cena vystoupá až na maximálních 13 283 euro (339 000 Kč) za přestavbu s plnou výbavou.

Reklama

Související témata:
Načítám