Hlavní obsah

Classic Remise Berlin - Tohle muzeum stojí za návštěvu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejlepší památka v Berlíně? Za nás jednoznačně Classic Remise. Z hromadného ustájení automobilů sběratelů se stalo krásné muzeum včetně renovačních dílen či obchůdků s modely. Nakoukněte tam tedy s námi!

Článek

V Berlíně jsem byl již poněkolikáté. Jistě, poprvé máte chuť vidět Brandenburskou bránu, Alex a Postdamer Platz. A když tohle všechno znáte, začne vás lákat poznávat tohle město ze všech těch méně známých koutů. Stačí si přečíst výbornou knížku Nebe pod Berlínem od Jaroslava Rudiše a to město si zamilujete nejspíš stejně jako já. Ovšem nemohl bych si ho zamilovat, kdybych si jej neužil také jako blázen do aut.

Foto: Archiv Garáž.cz

Takzvaný Car spotting do našeho projektu "nelovte Pokémony, lovte auta!" tam lze provozovat na každém rohu. Kromě úlovků a ulici je tam muzeum Trabantů a můžete si jeden vůz dokonce i půjčit! Tím hlavním je ale znovuotevření projektu Classic Remise na Wiebestrasse.

Z původního projektu ustájení klasických aut, na které jejich majitelům nezbývá místo v garáži, se koncept posunul k velké hale, která kromě původního účelů nabízí útočiště i obchodům s díly a doplňky, modely a literaturou. A také se zde nachází hned několik specializovaných dílen na renovace starých aut. Ostatně si zkuste nasát úžasnou atmosféru z našich fotek sami, a pokud vás ani trochu neláká tam jet, tak je s vámi něco špatně.

Trabi World

Další automobilovou atrakcí v Berlině je Trabi Museum a nedaleký Trabi World. V něm si můžete zakoupit přehršel suvenýrů a doplňků na vaše duroplastové miláčky. Nevynechejte ani muzeum, kde najdete třeba vojenský speciál nebo rekordní Trabant, který stanovil rychlostní rekord tohoto vozítka - 196 km/h!

Reklama

Načítám