Hlavní obsah

Citroën C4 v novém: Osobitý design doplňuje elektropohon

Foto: Citroën

Citroën C4 a ë-C4 mají zamíchat kartami na poli kompaktních hatchbacků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Automobilka Citroën se vytasila prvními snímky a informacemi ohledně svěžího modelu C4. Ten nabídne benzinový, dieselový, ale nově také plně elektrický pohon. Svěží kompaktní hatchback se chystá zaujmout klientelu prostorností a komfortním odpružením, které je mnohdy přirovnáváno k pohodlí létajícího koberce.

Článek

Francouzská automobilka Citroën se po úspěšné SUV ofenzívě vrhla do segmentu kompaktních hatchbacků, a to rovnou ve velmi osobitém stylu. Zamíchat kartami na poli cenově dostupných aut mají modely C4 a elektromobily ë-C4. Vozy plně přizpůsobené dnešnímu světu.

Foto: Citroën

Obava, že by snad C4 přišla o svoji osobitost, se ukázala jako lichá

Svěží koně ze stájí průmyslníka André Citroëna se budou nabízet s benzinovým, naftovým a plně elektrickým pohonem. Chystaný elektromobil bude tedy pátým členem elektrifikované famílie, kde najdete ještě SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy a ë-SpaceTourer.

Foto: Citroën

Karoserie vozu dbá na aerodynamiku

Aerodynamická pětidveřová karoserie se pyšní zvýšeným tvarem a prvky převzatými z vozidel typu SUV. Stejně jako jeho předchůdce, C4 Cactus, nabídne i nový model C4 tlumiče s progresivními hydraulickými dorazy, jejichž práce by podle marketingových prohlášení měla vést ke komfortu jako u létajícího koberce. Vozidlo také sází na prostornost a vytříbenou ergonomii s důrazem kladeným na pohodlí posádky.

Bližší podrobnosti budou odhaleny už na konci června. Kdo z vás tedy měl strach o to, že C4 ztratí svoje osobité kouzlo, obával se zbytečně. Zůstaňte s námi, už brzy přineseme více informací.

Reklama