Hlavní obsah

Citroën C4 Cactus 1,2 PureTech - pravé francouzské želé

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model C4 Cactus byl jedním z modelů Citroënu, který nás bavil. Dokázal totiž vystihnout charakter vozů francouzské značky z let dávno minulých. Byl trošku bláznivý, určitě svojský, inovativní prostě jiný. Teď prošel výrazným faceliftem, mění svůj charakter a přichází s jednou novinkou.

Článek

Facelift tohoto modelu je tak rozsáhlý, že bychom ho mohli označovat novou generaci. I když Citroën C4 Cactus přišel o své “Airbumpy”, tedy chytře vymyšlenou ochranu karosérie, opět přináší něco nového, inovátorského. Tentokrát jde o podvozek a komfort. Citroën o něm mluví jako o autě, za jehož volantem zažijete komfort jako na létajícím koberci.

Reklamním sloganům moc nevěříme, ale to má být prý opravodová realita. Postarají se o to nové tlumiče s hydraulickými dorazy a také nové sedačky, které dostaly měkčí výplně. Je to překvapivé, ale ony umí stejně jako podvozek přispět k ještě většímu komfortu, než byste čekali. Vlastně nový Citroën C4 Cactus se pořád pohupuje a přitom pohlcuje veškeré nerovnosti, které mu na silnici najdete. A musíme říct, že to umí opravdu dobře.

Je to ale pořád Citroën, takže na něm najdete i velké množství nedokonalostí. Především v interiéru, kde jsou doslova přešlapy v praktičnosti i variabilitě. Na druhou stranu to C4 Cactus umí vyvážit opravdu velkým kufrem, pohodlným posazem za volantem a také úsporným motorem. Bude tedy záležet na vás, co z toho preferujete. Nad někdy usměvnými drobnostmi se lze povznést. A to doslova díky ultra-komfortnímu podvozku.

Reklama

Načítám