Hlavní obsah

Čínskou kopii Fordu S-Max byste si spletli s originálem

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled vidíte Ford S-Max. Když se ale podíváte podruhé, asi vás to trkne. Tohle je Lifan Xuanlang, čínské sedmimístné MPV, které se, jak již je u automobilů z této země tradiční, tak trochu inspirovalo.

Článek

Některé kopie zahraničních aut v Číně nejsou tak úplně povedené, Lifanu se však podařil slušný kousek, kdy a první pohled možná uvěřite, že tohle je vážně Ford S-Max. A to nejen zepředu, ale i zezadu. Dokonce rovněž interiér je něčím Fordu podobný. Čínský výrobce se s tím nepáral a obšlehl Ford téměř dokonale, navíc jej na fotkách photoshopem zasadil do ulic Amsterdamu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Mimochodem ve srovnání s opravdovým S-Maxem je auto téměř stejně dlouhé, široké i vysoké. Prostě čínský klon. Pod kapotou jsou pak k dispozici tři čtyřválcové motory. Atmosférická osmnáctistovka má 133 koní, rovněž nepřeplňovaný dvoulitr pak 141. Vrcholem budiž oturbená patnáctistovka, která sice nenabízí více než oněch 141 koní, ale má točivý moment 234 N.m, což je více, než u dvoulitru. Navíc se jedná o agregát, který může být spojen s osmistupňovým automatem, pokud nechcete manuální pětikvalt. Atmosférické jednotky mají na výběr mezi manuálem a CVT.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vůz je pochopitelně dosti levný, jeho cena začíná na 69.800 yuanů, což je v přepočtu asi 226 tisíc Kč. Pěkná cena za sedmimísté MPV, byť kvalita a bezpečnost asi bude na pováženou.

Reklama

Načítám