Hlavní obsah

Ukažte, jak znáte italskou značku Lamborghini. Vyzkoušejte si deset otázek v našem kvízu

Foto: Lamborghini

Už od roku 1963 je italská automobilka Lamborghini továrnou na sny. Dvanáctiválcové supersporty s extravagantním designem ovlivnily celé generace automobilových nadšenců, ale značka vyráběla i další zdánlivě obyčejnější modely.

Článek

Připravili jsme pro vás kvíz mapující historii Lamborghini, který současně bude vaším průvodcem světem jedné z nejslavnějších značek všech dob.

1. A začněme od základů. Víte, jak se jmenoval zakladatel automobilky Lamborghini?
Foto: Lamborghini
2. Lamborghini je továrnou na auta snů už od roku 1963 a už o 3 roky později definovalo charakteristickou konstrukci supersportovních aut. Vzpomenete si, jak se jmenoval revoluční model s motorem uprostřed?
Foto: Lamborghini
3. Spojením silného V12, komfortu a čtyřmístného luxusního interiéru vznikl jeden z nejslavnějších „cesťáků“ značky, kterému se přezdívá „italský Rolls-Royce". Znáte jeho originální jméno?
Foto: Lamborghini
4. A když už se vás ptáme na jména nejslavnějších modelů značky, víte, čím se Lamborghini inspiruje při pojmenovávání vozů?
Foto: Lamborghini
5. U legendárního supersportu Countach však Lamborghini udělalo výjimku. Víte, co znamená jeho jméno?
Foto: Lamborghini
6. Až překvapivě blízký je legendární placce Countach terénní pick-up Lamborghini LM002. Znáte důvod, proč jej Lamborghini vyrábělo?
Foto: Lamborghini
7. Přesuňme se do moderní éry. V roce 1998 se majitelem automobilky Lamborghini stal německý koncern Volkswagen a zahájil vývoj prvního novodobého modelu. Pamatujete si, jak se jmenoval?
Foto: Lamborghini
8. Současně s Murciélagem začaly práce na novém základním modelu Gallardo, kterým automobilka chtěla oslovit širší skupinu zákazníků a následně se stalo jedním z nejprodávanějších vozů v historii značky. Víte, jaký mělo motor?
Foto: Lamborghini
9. Časy se mění a v současnosti je nejprodávanějším i historicky nejúspěšnějším Lamborghini luxusní Super SUV. Vzpomenete si, kolikátý jubilejní vyrobený Urus automobilka oslavila v červnu 2022?
Foto: Lamborghini
10. V závěru našeho kvízu se vrátíme zpátky na začátek. Zakladatel Lamborghini se inspiroval k výrobě vlastních aut po neshodách s Enzem Ferrari, který odmítl „traktoristovu“ radu na vylepšení jeho vozů. Co se mu nelíbilo na vozech Ferrari?
Foto: Lamborghini

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Další kvízy plné rozličných témat čekají, až je objevíte. Jejich seznam najdete ZDE, tak neváhejte a otestuje si své motoristické znalosti.

Reklama

Související témata:
Načítám