Hlavní obsah

Obyčejná auta od slavných italských karosáren. Poznáte je?

Foto: Alfa Romeo

Italská designová studia a karosárny již po desetiletí vytváří to nejúžasnější automobilové umění, jež proslavily zejména sportovní a luxusní vozy italských značek jako Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini, Maserati a další. Nezanedbatelný podíl příjmů společností však tvoří i navrhování obyčejných aut pro každodenní provoz.

Článek

To nás inspirovalo k tomu, abychom vybrali deset obyčejných aut pro každý den a nechali vás správně určit jejich designové studio. V následujícím kvízu najdete klasická i moderní auta od návrhářů karosáren jako Pininfarina, Bertone, Italdesign a dalších. Zvládnete správně uhádnout všechny?

1. Jedním z obyčejných aut od italských designérů je kabriolet Ford Focus CC. Tipnete správně, jaké studio jej navrhlo?
Foto: Ford
2. Hranaté tvary jsou poznávacím rysem klasických aut z dílen jedné z nejslavnějších italských karosáren, jež navrhla i naší Škodu Favorit. Jaké?
Foto: Škoda Auto
3. Bývalé dvorní designové studio Ferrari pracovalo i na obyčejných autech a jedním z jeho počinů byl i Hyundai Matrix. Uhádnete jaké?
Foto: Hyundai
4. S Fordem StreetKa se na českých silnicích setkáváme jen vzácně, přičemž i ten je dílem italských návrhářů, pracujících pro studio...
Foto: Ford
5. Marcello Gandini namaloval okouzlující Lamborghini Countach a připravil také lidovější Citroën BX. Jménem jaké karosárny jej navrhnul?
Foto: Citroën
6. Alfa Romeo GT je jednou z nejsnazších cest k netradičně vypadajícímu italskému autu. Víte, od jakého studia pochází?
Foto: Alfa Romeo
7. Otevřená verze legendárního Peugeotu 205 GTI, pojmenovaná 205 CTI, je relativně snadno dostupným kabrioletem od studia...
Foto: Konzept Automobile Group
8. Italové se nebojí ani užitkových vozidel, jako je populární dodávka Iveco Daily. Tipnete si, jaké studio na ní pracovalo?
Foto: Iveco
9. Giorgetto Giugiaro navrhuje obyčejná i exkluzivní a luxusní auta, přičemž jedním z jeho počinů je i moderní Alfa Romeo 159, pod kterou podepsal své vlastní studio...
Foto: Alfa Romeo
10. Fiat Tipo byl po revoluci žádaným autem, ale většina lidí na něj již zapomněla. Uhádnete, jaká karosárna vyvinula jeho tvary?
Foto: Fiat

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:
Načítám