Hlavní obsah

Rozhovor s Richardem Genzerem: Poprvé řídil v 7 letech, nemusí elektromobily a miluje auta, která jsou úplně na…!

Foto: Aures Holding

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte jej jakožto komika ze zábavných pořadů, víte však, že Richard Genzer je nejen talentovaným tanečníkem, ale i vášnivým řidičem? Neváhali jsme proto a položili mu několik motoristických otázek. Tušíte, za co „Geňa“ dostal svoji poslední pokutu nebo jaký automobil má rád?

Článek

Když se řekne Richard Genzer, lidé napříč ročníky si vybaví ikonický pořad TELE TELE, kde „Geňa“ (Richardova přezdívka) účinkoval spolu s Michalem Suchánkem, Veronikou Žilkovou a Josefem Cardou. Další jej mají zafixovaného jakožto člena uskupení Partička.

Na druhou stranu Richard patří k talentovaným tanečníkům, moderátorům a divadelním hercům, ovšem jaký je jakožto řidič? Na to jsme se „Geni“ zeptali přímo.

Jaké bylo úplně první auto, jež jste kdy v životě řídil, a jaké bylo to první, které jste vlastnil?

Úplně prvně, když jsem řídil, tak to bylo, jak mě děda nechal řídit na polní cestě, když jsme jeli na chatu. A přemýšlel jsem, že budu muset chodit asi do posilovny, i když mi tenkrát bylo asi sedm let, protože děda měl Moskviče a tam vůbec nešlo točit volantem. Takže si myslím, že s Moskvičem museli jezdit čtyři lidé, kteří museli před každou zatáčkou vystoupit a hodit auto tam, kam má jet. Volantem točit prostě nešlo.

Foto: Moskvič

Richard řídil poprvé Moskviče, a to už v sedmi letech.

A první auto, které jsem vlastnil? Jako první jsem vlastnil, tehdy jsem tancoval s Unem, Isuzu Gemini. Je to takový sporťák, no úplně na hov… Tady to tenkrát nemělo servis, prostě nic. Ale mělo to tlustý volant a bylo to pěkné.

A jak všichni kluci mají zážitky, že svému tátovi odřeli nebo rozsekali auto, já tedy takový zážitek neměl. Ale můj druhý táta si ho půjčil, že se projede, a rozšvihal ho on mně. Takže já jsem pravděpodobně jediný syn, kterému táta rozšvihal auto, jinak je to opačně.

Vzpomenete si na svoji první pokutu, za co byla?

Takhle, těch pokut bylo hodně, ale tu úplně první si nepamatuju. Tenkrát, v devadesátkách, se neřešil ani alkohol, prostě nic a všechno se vyřešilo napomenutím za tři stovky, takže takhle to bylo, pokuty se nedávaly.

A ta poslední? No, tu mám za parkování, protože furt někde stojím. Protože chci parkovat tam, kam chci dojet, a ne to někde odstavit a jet metrem.

Foto: Policie

Podle Richarda se dřív pokuty nerozdávaly, spíše se vše řešilo napomenutím za pár stovek.

Jinak ohledně pokut, s Michalem Suchánkem jsme jednou jeli po dálnici na Ústí, kde na nás na mostě bliknuli, a hned 200 metrů za tím stáli poldové a chytli nás, tam to sbírali. Pamatuju si, jak tenkrát Suchoš vystoupil a řekl: „Dobrý den, vy jste nás vyfotili,“ a vytáhl fotku z kastlíku, podal ji policajtovi a řekl: „Tak jsme vám to rovnou vyvolali.“ Tak takhle jsme to měli s policajty.

A co nějaký motoristický průšvih nebo naopak legrační příhoda – ať už autem, či na motorce?

Jediné, co jsem zjistil ve svém životě, že když pustíte chlapa, tak vám poděkuje, a když pustíte ženskou, tak vám mává. Takže bacha na to, chlapi, ženská, kterou jste pustili, tak vám mává, nebalí vás.

Je nějaký vůz, který opravdu nemáte rád? Pokud ano, proč?

Já mám rád všechna auta. Nemusím ale elektrovozy. Protože nějak jsem proti tomu. Frajera v elektromobilu poznáte snadno, v létě řídí v plavkách, protože si nemůže pustit klimatizaci, a v zimě je zase v bundě, protože si nemůže zatopit.

Takže já jsem proti elektroautům. Ale ne ve městech, ale na dlouhé vzdálenosti. To je hlavně otázka na hobby markety, aby prodávaly dlouhé prodlužky, abychom si ji doma mohli dát do zásuvky. A když bude dostatečně dlouhá, třeba 2 000 kilometrů, tak můžeme vyrazit i do Francie na lyže.

A naopak, jaký automobil či motocykl milujete? Existuje takový?

Existuje! Nejlepší vůz je ten, který dostanete. Mně se třeba líbí Bentley, ale na to samozřejmě nemám. Druhý je to, co má Leoš Mareš (pozn. redakce: Rolls-Royce Cullinan), ale nechci chodit do práce jako on.

Foto: Lukáš Volšický

Geňovo oblíbené auto? Po Bentley jde o Mercedes-Benz třídy G.

A pak se mi líbí, no, líbí se mi auta, která jsou všechna na hov… Líbí se mi třeba Mercedes-Benz G. To je to auto, kterým jedete po dálnici 150 km/h, a myslíte, že vám to urve přední sklo. Takže Bentley a Mercedes G.

Sledujete automobilové novinky nějak aktivněji, ať už na internetu, nebo formou televizních/internetových pořadů?

My jsme teď natočili pořad Plnej kotel, který je o autech, kde jako testujeme auta, co se s nimi dá dělat jinak, než k čemu jsou určená. Takhle jsme naše myšlenky vložili do toho pořadu. Třeba z RAMky jsme si vzadu udělali bazén, což je v létě příjemné, i když jedete, ale když jsou zatáčky, tak vás to hodně bolí. Takže už asi vím, jak je lachtanům, když je převážejí do zoo.

Novinky moc nesleduju, protože auta jsou dnes na stejné úrovni, ale co sleduju, co mě zaráží, jestli to takhle můžu říct, je vývoj Dacie. Protože dřív se Dacia dávala k tomu, když jste dojedli oběd, ale dnes už je to samostatné auto. Což mi přijde fajn.

Zajímal by nás váš názor na elektromobily a alternativní pohony, jak se k nim stavíte?

To jsem už předběhl otázku. Vidíte to, jak na to myslím. Já se k tomu stavím tak, že už do toho dali tolik prachů, že se to nedá zrušit. A zjistili, že je to pí*ovina a už se to nedá zrušit. Ale víte co, když už máme srdce na elektriku, heleďte, proč ne auta. Ale ať mi to nenutí, já chci normálně jezdit v 6,2litrovém Mustangu, ať mi to proboha nenutí. Je to každého volba.

Existuje nějaké auto, které byste chtěl řídit, ale dosud jste neměl možnost?

Chtěl bych řídit to auto, co převáží peníze z banky do banky, a pak si s ním zajet do garáže, vzít si autogen, a hlavně, aby mě nikdo nesháněl. Tak to je možná můj sen.

Foto: Aures Holding

Richard Genzer aktuálně kočíruje Audi Q7.

A čím jezdíte teď, aktuálně?

Aktuálně jezdím v Audi Q7, od AAA AUTO, které jsem právě vyměnil také za Audi Q7. Díky „áčkům“ jsem se mohl projet ve všem. Nechci hodnotit auta tak nebo tak, je to také hodně o financích, ale je to i o image. Ale image je vlastně k ničemu, protože platíte zbytečně moc za něco, jenom aby se po vás koukli.

Myslím si, že i auta, která jsou levnější, vykonají úplně stejnou službu a můžete je řídit v teplákách a nemusíte mít beranici a pravý kožich. Takže vám moc děkuju, ať se vám daří a řiď, ať jedeš líp. Myslel jsem řiď jako řiď, ne řiť jako řiť.

Tímto legendárním pozdravem z pořadu TELE TELE se s námi rozloučil policejní dopravák neboli herec, bavič, tanečník a moderátor Richard Genzer. I my mistrovi humoru děkujeme za odlehčený rozhovor a přejeme šťastné kilometry!

Reklama

Související témata:
Richard Genzer
Načítám