Hlavní obsah

Audi A8 při testech, má výrazný čumák a dostane až 600 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mercedes třídy S dostane brzy facelift a BMW 7 je novinkou letošního roku, takže Audi musí v brzké době přijít s novou vlajkovou lodí. Nyní byla čtvrtá generace modelu A8 konečně zachycena při testech a víme i bližší informace o motorech!

Článek

Audi potřebuje dohnat náskok, který si na něj v současné době vytvořili odvěcí rivalové v luxusní třídě. Příští A8 tedy bude opět pokroková a bude bojovat klasickými zbraněmi - hliníková konstrukce, pohon všech kol Quattro a v neposlední řadě i osmiválcový turbodiesel, který měla již první A8. Tentokrát půjde o jednotku z SQ7, tedy o čtyřlitr se dvěma turby a jedním elektrickým kompresorem, přičemž výkon snadno přeskočí hranici 400 koní.

Nová A8 byla vůbec poprvé zachycena při testech a i když má maskování, tak odhaluje, že základní tvar auta se zásadně nezmění. Půjde tedy o podobnou designovou evoluci, jako u menší A4. Síla bude však zcela jistě v detailech, které ale nyní nevidíme. Očekávat můžeme laserové světlomety, výraznou masku chladiče i celkově štíhlejší postoj. Vzadu prosvítají zadní diodové svítilny a tohle konkrétní auto má dokonce tažné zařízení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Co e týče vrcholné varianty S8, tak ta by měla dostat motor známý i z Bentley, tedy čtyřlitrový osmiválec se dvěma turby a výkonem až 600 koní. Slabší benzinovou jednotkou bude téměř jistě šestiválec z modelu S4, nejprodávanějším motorem se s největší pravděpodobností stane třílitrový diesel, ať už ve verzi s jedním či dvěma turby. Divili bychom se, kdyby navíc nepřišla i varianta plug-in hybrid.

Nové Audi A8 přijde na trh již příští rok.

Reklama

Načítám