Hlavní obsah

Anglická policie si pořídila Porsche Cayman GT4

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled to vypadá, že si policisté v Anglii udělali radost, koupili rychlé auto a budou honit piráty. Ne, tohle je tahák na lepší komunikaci s mladšími řidiči. To koukáte, co? Takhle má vypadat správná policie.

Článek

Taky jsem si na začátku myslel, že se chtějí v Anglii vyrovnat policistům v Dubaji. Ale vůbec ne. Tady jde o prevenci, komunikaci a respekt u mladších řidičů. Policie v anglickém Norforlku si koupila jedno z nejovladatelnějších, nejúžasnějších a nejřidičtějších Porsche jako prostředek pro komunikaci s mladými řidiči, kteří se scházejí na oblíbených akcích Cars and Coffee, které známe i z České republiky. Zároveň se s tímhle autem budou pohybovat v okolí různých škol.

Foto: Archiv Garáž.cz

Anglická policie doufá, že tohle auto přitáhne pozornost právě mladých lidí, kde mají problémy s navázáním komunikace a řešení prevence bezpečnosti. Tohle je fakt geniální nápad. Policie navíc ukáže, že jsou mezi nimi nadšenci do aut a ne samí morousové. Jen tak mohou dokázat, že jim jde o tom, aby měli mezi řidiči respekt, uznání a zároveň s tím řešili prevenci a zvyšovali bezpečnost na silnicích. Může se vám to zdát jako blbost, ale na mě by to určitě fungovalo. Kdyby mě v Čechách zastvili policisté s něčím podobným, tak si u mě rozhodně vyslouží respekt. Stejně tak u ostatních automobilových nadšenců, kteří se scházejí na různých automobilových akcích a když za nimi dostaví policisté, mají z nich akorát srandu. Co vy na to?

Foto: Archiv Garáž.cz

Anglická policie má ale velké štěstí, že se jí podařilo jeden kousek Caymanu GT4 koupit, protože se ho vyrobilo pouze několik stovek kusů a velmi rychle byl vyprodán. Porsche Cayman GT4 je často označován za nejlepší řidičské Porsche, protože některé části podvozku převzal z úžasné 911 GT3 a motor s výkonem 385 koní pak z Carrery 911 S. Hmotnost šla výrazně dolů a zastavila se na hodnotě 1340 kg. Na zádi nechybí efektní křídlo a GT4 nabízela možnost výběru manuální převodovky.

Reklama

Načítám