Hlavní obsah

Alfa Romeo veze do Ženevy nové edice Giulie a Stelvia QV

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulie a Stelvia QV od Alfa Romeo Racing

Ženevský autosalon nebude jen o elektromobilitě a hybridech, ačkoliv je pravda, že právě na tyto moderní pohony většina značek hodně sází. Ovšem Alfa Romeo si jde svou cestou a oslaví motorsport, respektive svět formule 1. Ukáže jak nového pilota svého týmového monopostu, tak zajímavá auta.

Článek

Říká se, a dokonce to tvrdí i Jeremy Clarkson, že každý muž by měl alespoň jednou v životě vlastnit vůz této značky. Fakt je, že po internetu koluje velká spousta vtipů na téma spolehlivosti starých modelů Alfa Romeo, ale doba pokročila a nespolehlivost je ta tam. A mimochodem, ten výrok Jeremyho platí. Alfa Romeo je tak jedinečná a svá, že by ji opravdu měl vyzkoušet každý, komu v krvi koluje benzin. A pokud jste se rozhodli jít právě tímto směrem, vsaďte rovnou na to nejzajímavější, co Alfa v poslední době ukázala.

V prvé řadě v Ženevě proběhne premiéra speciálních modelů Gulia QV a Stelvio QV, na kterých se decentně vyřádil tým Alfa Romeo Racing. Ten modelům propůjčil nejen své barvy, které jinak vozí monopost Alfa Romeo Racing C38, ale lehce oběma poupravil i techniku. Modely dostaly do vínku nové výfukové potrubí od Akrapoviče, což jim propůjčí jistě fantastický zvukový projev a nejspíš i pár koní navíc. K tomu ale značka přidala ostré, karbon-keramické brzdy, ale třeba také nová, v případě Giulie 19palcová, v případě Stelvia 20palcová kola, pod která se nové brzdy vejdou doslova na milimetr přesně. Jak už to u takových úprav bývá, Alfa přidala spoustu karbonu, který si své místo našel třeba na celé střeše nebo na zpětných zrcátkách. K tomu všemu budou v zatáčkách řidiče jistit sportovní sedadla Sparco s velmi dobrým bočním vedením. O konkrétních technických úpravách na motoru značka zatím nepromluvila.

Ovšem technické specifikace známe u dalších ženevských exponátů. Značka zde ukáže také Stelvio Ti, které bude mít pod kapotou agregát o objemu 2 litrů, jehož výkon je 280 koní, a na sobě velkou spoustu karbonu. Na ten pak vsadí také zde vystavená Giulia Veloce Ti. Kromě toho Alfa ukáže Giuliettu Super v půdobivém zeleném provedení a Giuliettu Veloce ve sportovním kabátku. Ale jen o inovovaných modelech výstavní plocha Alfy Romeo rozhodně nebude. Důvod, proč byste její stánek rozhodně neměli vynechat se jmenuje Antonio Giovinazzi.

Pokud jste fanoušky královny motorsportu, jak se formuli 1 přezdívá, pak tohle jméno nejspíš znáte. Jeho kolegou v týmu pak nebude nikdo jiný než Kimi Räikkönen, takže to vypadá, že italská závodní stáj má pro závody F1 hodně smělé plány.

Reklama

Načítám