Hlavní obsah

A pak, že vnitřní prostor obytných aut není nafukovací!

Foto: Bus 4x4

A pak, že vnitřní prostor aut není nafukovací...

Menší obytná auta jsou na cestování daleko lepší než gigantické bydlíky, jejich zásadní nevýhodou je ale velmi limitovaný prostor. Jak byste do menší dodávky chtěli kromě řidičského prostoru nacpat zároveň kuchyň, obývák a ložnici? To prostě nejde, vždyť auta nejsou nafukovací! No, tak v tom se právě velmi mýlíte…

Článek

Abyste do obytného auta nacpali celý byt, potřebovali byste rovnou kloubový autobus. Potřebujete přece prostor, kde budete vařit, jíst, sedět, pracovat, spát… to všechno v domě zabere několik desítek metrů čtverečních. Takže co si počít, když totéž potřebujete vměstnat do necelých pět metrů dlouhé dodávky? Buď musíte být hodně šikovní a hrát si s variabilitou, nebo musíte auto prostě přifouknout.

A právě touto cestou se rozhodla jít australská firma Bus 4 x 4 stavějící bydlíky. Do kompaktní Toyoty Hiace (s pohonem všech kol) totiž vmáčkli posezení se stolem, které může sloužit k jídlu, práci i odpočinku, za ním je kuchyňský prostor s vařičem, lednicí, dřezem a pracovní deskou, dále následuje ložnice, která je vysouvací!

Stačí totiž otevřít zadní čelo dodávky, jednoduše sklopit podlážku s postelí, a krycí stanovou plachtu zachytit nahoře za vyklopené víko. Brilantní! Některé dodávky řeší stejný problém spacím prostorem na střeše, ale uznejte, že takhle je daleko pohodlněji přístupný a vzdušnější, takže se vám v něm bude daleko lépe spát.

Tohle geniálně jednoduché řešení ukazuje, že pro dobrodružství na cestách s pohodlím domova nepotřebujete gigantický dům na kolech, stačí vám prostě jen trocha šikovnosti a chytrosti. Nechtěl by tohle někdo začít stavět i na našem kontinentu?!

Reklama

Načítám