Hlavní obsah

A pak, že Hyundai nevydrží. Zvládne i 1,6 milionu kilometrů

Foto: Hyundai

Farrah Haines se svým Hyundai Elantra

1,6 milionu je opravdu velké číslo a teď si představte, že byste ho měli na počítadle kilometrů svého auta. A to za pouhých pět let. Pokud jste fanoušky čísel a matematiky, už asi tušíte, že to znamená hodně času stráveného za volantem. Ale i tací mezi námi jsou. Jednu takovou aktivní řidičku vám představíme.

Článek

Dovolte, abychom vám představili Farrah Haines, mladou obchodnici s náhradními automobilovými díly. Vzhledem k tomu, že je obchodním cestujícím, tráví za volantem velkou spoustu času. Možná si ale sama neuvědomila, jak velká ta spousta vlastně je. Své Hyundai Elantra si tahle pracovitá dáma pořídila v roce 2013 a dnes, tedy 5 let poté zjistila, že jí na počítadle kilometrů svítí čísla 999 999. Víc jí auto ukázat neumí, protože počítadlo je nastavené jen na zobrazování šesti čísel. Farrah se tedy rozhodla, že počítadlo vyfotí a pošle do Hyundai. Čistě jen proto, aby se pochlubila.

V automobilce, respektive jejím kanadském zastoupení, protože ona sama je právě z Kanady, informace o tak ojeté Elantře vyvolala docela pozdvižení. Obzvlášť proto, že majitelka k fotce přidala informaci, že její Elantra nikdy neprošla žádnou velkou opravou ani nehodou a vše, včetně třeba převodovky nebo motoru, je původní. V Hyundai tomu nechtěli moc věřit, a tak si auto od Farrah půjčili a podrobili ho náročnému testování. Zkoumali i svazky kabelů, důležité díly v motoru nebo opotřebení karoserie. Nakonec museli uznat, že je to pravda a že je vše opravdu z roku 2013.

A tak se v Hyundai rozhodli, že Farrah za takovou péči o její vůz odmění. Nejdříve jí řekli, že by s ní chtěli natočit jeden její pracovní den za volantem Elantry. Farrah souhlasila, a tak se kamery dostaly k rozvážení balíků plných náhradních dílů. Ovšem jeden balíček, určený dealerství Hyundai, byl určen právě pro Farrah, která o tom neměla ani tušení. Zjistila to až při předávání balíčku, kdy ho zároveň otevřela.

Uvnitř byly klíče od zbrusu nové Elantry, která na ni společně s její rodinou a přáteli čekala v zákulisí. Hyundai mladou a velmi aktivní řidičku zároveň zapsalo do svého klubu těch, kteří najeli více než milion mil, tedy asi 1,6 milionu kilometrů. Myslíme, si, že je tam Farrah zatím sama, ale časem se jistě najde další podobný nadšenec do řízení. Mimochodem, Farrah její původní Elantra samozřejmě zůstala. Nicméně protože by se počítadlo po ujetí dalších mil vrátilo zase na začátek, vymyslelo Hyundai speciální znak 1M, který nalepilo na přístrojový štít.

Krom toho bylo příslušenství této konkrétní Elantry zařazeno do katalogu dílů Hyundai, které dostane každý další majitel, který dosáhne milionu mil. Sama Farrah přiznala, že s novou Elantrou, kterou takto slavnostně dostala, hodlá ujet ještě více kilometrů. Má prý tento model ráda a nikdy ji nezklamal. My gratulujeme! Jestli si někdo nové auto zaslouží, pak právě tato mladá řidička.

Reklama

Související témata:
Načítám