Hlavní obsah

90 let Volva - podívejme se do historie značky!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní video nás zanese do dávné historie. Volvo totiž slaví 90 let své existence a ukazuje nám, čím vším si tato švédská značka za tuto dobu prošla. Celý film vrcholí žhavou novinkou, druhou generací modelu XC60.

Článek

Každý správná automobilka by měla uměl čerpak ze své historie, hlásit se k ní a oslavovat ji. Protože to, že zde vydržela do dnešních dní, není samozřejmost. Podobně je to i u Volva, tradičního švédského výrobce svým způsobem unikátních aut. Tato značka je známa zejména díky dvěma věcem - velkým, obvykle hranatým kombíkům, které mají neotřelý styl, a důrazem na bezpečnost.

V tomto dokumentu ale uvidíte ještě mnohem více. Ostatně vše začíná již úplně prvním autem značky, které má specifickou masku s příčkou spojující vzdálenější rohy, což je specifický prvek, který se dochoval dodnes. Vidět ale můžete i celou řadu dalších nádherných automobilů Volvo, ostatně podívejte se sami.

Reklama

Načítám