Hlavní obsah

612 koní, alpské silnice a Audi RS6 na parádním videu

Foto: Auditography

Audi RS6 Avant

Často vám ukazujeme více či méně podařená automobilová videa. Ovšem vypadá to, že jsme našli to nejzajímavější z nich. Tedy alespoň to nejzajímavější, které jsme za poslední dobu viděli. Jeho hlavním aktérem je Audi RS6, ale nečekejte nějaké šílené tuningové úpravy. Tahle RS6 je prakticky sériová a možná o to zajímavější.

Článek

Jen před pár týdny jsme vám ukazovali báječné záběry upravené Audi RS6+ Nogaro Edition. Dnes si ukážeme, jak tahle profesionálním tuningem zasažená kráska možná mohla vypadat, když si ji majitel přivezl ze showroomu. Máme pro vás fantastické video, jehož hlavní hrdinka je vlastně sériová RS6, která je ovšem na alpských silnicích prostě dokonalá. Ano, víme, že RS6 je celkem staré auto. Ale to nemění nic na tom, že je velmi dobré a velmi působivé. Jde prakticky o nejvýkonnější rodinné auto z Ingolstadtu, které v tomto konkrétním případě dostalo kabát v barvě Ascari Blue. K tomu si jeho majitel při konfiguraci naporoučel také výfuk z dílny Akrapovič, který dodává divize Audi Sport.

Právě tento výfukový systém může za to, že původních 605 koní je zapomenuto a řidič si může užívat výkonu 612 koní. A k tomu ten zvuk! Navíc tento výfuk váží jen 8,1 kilogramu, což je mnohem méně než sériové výfukové potrubí. To znamená, že jde o velmi rozumný příplatek, co myslíte? Přidejte k tomu lepší zrychlení na 100 km/h, které se odehraje jen za 3,36 sekundy, a už tušíte, že takto má vypadat ideální rodinné auto.

Audi ví, že zákazníci, kteří nechtějí přistoupit na dnes tolik populární módní vlnu jménem SUV, chtějí styl, výkon, ale i jistou praktičnost. Pokud patříte mezi ně, máme pro vás dobrou zprávu. Audi představí novou generaci RS6 Avant už příští rok, a to nejspíš na autosalonu ve Frankfurtu. Zatím neznáme podrobnosti o této novince, ale je jasné, že bude mít nižší hmotnost, bude výkonnější a jistě nabídne i vyšší točivý moment a spousty elektronických vychytávek. Také se těšíte?

Reklama

Související témata:
Načítám