Hlavní obsah

200 předválečných veteránů obsadí Zbraslav

Předpokládaná účast na nejslavnějším čekém závodě Zbraslav - Jíloviště je 200 veteránů! Video: Garaz.cz

 

Největší veteránská akce v České republice se bude konat tuto sobotu na náměstí ve Zbraslavi. Pojede se nejslavnější český závod Zbraslav - Jíloviště, na který zavítá přes dvě stě předválečných automobilů, motocyklů a závodních formulí. Bude to stát za to, redakce Garáž.cz je mediálním partnerem, a kdybyste se tam náhodou nedostali, tak se těšte na reportáž!

Článek

Světová jména jako Rudi Caracciola, Hans Stuck, Albert Divo nebo také Čeněk Junek, Josef Veřmiřovský, Jiří Kristián Lobkowicz a Eliška Junková, ti všichni se ve dvacátých a třicátých letech účastnili legendárního závodu Zbraslav-Jíloviště, který svoji kariéru odstartoval v roce 1908. I proto bude letošní ročník v mnoha ohledech výjimečný. Bude se slavit 110 let od založení závodu, organizátoři nezapomenou na oslavy 100 let od založení Československa a zároveň se pojede 51. ročník od znouobnovení závodu Zbraslav - Jíloviště v roce 1968.

Na letošní ročník se plánuje hned několik novinek včetně kategorie historických mercedesů. Tradičně se má sejít velké množství starých bugattek. Mluví se rovnou o třicítce účastníků z různých zemí. Celkově by se na náměstí ve Zbraslavi, kde závod startuje, mělo sejít na 200 těchto historických skvostů. Přístup na závod je zdarma, akce začíná od 10:00 a první závodní jízda odstartuje ve 13:00.

Reklama

Související témata:
Načítám