Hlavní obsah

Chcete ukrást auto? V Chicagu to jde nejsnadně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

My v Evropě bychom nikdy nenechali auto odemčené, natož s klíčky v zapalování. V USA to však mají jinak. Autopůjčovny u letiště dokonce mají své stroje s klíčky uvnitř na parkovišti i po zavírací době. A, světe div se, někdo jim auta začal krást.

Článek

Říká se, že Američané jsou mistři v tom, usnadňovat si život, se všemi pozitivními i negativními důsledky. Nyní se to ukazuje na případu z Chicaga, který právě řeší tamní policie. Lidé, kteří přiletí, si chtějí vypůjčit automobil co nejjednodušeji a nejrychleji. Zašlo to až tak daleko, že provozovatelé půjčoven nechávají na svých parkovištích auta otevřená a s klíčky uvnitř. A to je pro zloděje neodolatelné lákadlo, zejména když klíčky uvnitř najdou i v případě, kdy jsou společnosti zavřené, tedy kupříkladu přes noc. V cestě jim pak stojí pouze zamčená brána, což je snadná překážka.

Nyní se tedy stalo, že skupina zlodějů ukradla 13 automobilů za jedinou noc. My se tomu příliš nedivíme, tamní firmy však ano. Tato auta jsou pak používána v mnoha loupežných přepadeních a podobných zločinech. Chicagská městská rada tedy zvažuje vydání nařízení o tom, že vozy musejí být přes noc zamčené.

Načítám