Hlavní obsah

Vidíte špatně v noci? Tento japonský závodník to vyřešil!

Foto: Archiv Garáž.cz

Nyní si můžete koupit nejlépe svítící automobil na světě. Tento Nissan Micra si k závodnímu bodykitu pořídil také přídavná světla. Jenže ne jen tak ledajaká, je jich totiž 26! Ani nechceme vědět co se stane, když se všechny rozsvítí.

Článek

Dobrá, řekněme si to narovinu. Tohle není tak úplně závodní auto a jeho řidič také nejspíše nebude závodník, jen by tak rád vypadal, a tak má na boku svou jmenovku a celé auto si osadil krutým bodykitem. Na tom není nic zvláštního, známé to i z našich silnic, kde se prohání řada Felicií kit car, Peugeotů 206 WRC či ostrých Citroënů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

V tomto případě si japonský nadšenec F. Nakamura výrazně upravil svůj Nissan Micra (v japonsku známý jako March) s atmosférickou třináctistovkou, dal na něj bodykit, velká křídla a známé barvy firmy Calsonic, se kterými úspěšně závodily Nissany Skyline R32. Jako plně závodní v tomto případě vypadá interiér, který má rám, pořádná sedadla a plno reálně závodních prvků. Jenže pod kapotou je stále ten obyčejný motor z Micry spojený s pětistupňovým manuálem. Ostatně tohle auto je na prodej a i cena v přepočtu pouhých 62.000 Kč naznačuje, že tohle není žádné terno.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejbrutálnější je však příď auta. Na ní je totiž kromě dvou světlometů i 26 přídavných světel! Díky tomu je tahle MIcra nejsvítivějším autem světa! A vypadá jak moucha. Pokud tedy chcete japonskou raritu, neváhejte!

Reklama

Načítám