Hlavní obsah

Volvo V70 je prý postaveno jako tank. Tohle konkrétní určitě

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte jak se jmenuje česká fanouškovská stránka značek Volvo a Saab? Ano, jsou to "švédské tanky". Tahle auta jsou prý totiž tak robustně udělaná, že vydrží to co tank. Tento Brit se však tímto hovorovým označením řídil doslova.

Článek

Tohle auto kdysi bývalo Volvem V70, uhlazeným a trochu nudným, ale velmi funkčním švédským rodinným autem. Jenže když se pomalu blížil konec života tohoto konkrétního kusu, přestavěl ho majitel na tank. Protože švédským kombíkům se tak přeci přezdívá. A tak nyní jezdí po silnicích stroj s válečným maskováním, z rakve udělanou hlavní na střeše a také nezbytnou sadou ozubených kol na bocích. A pancíř, nezapomínejme ani na něj! Byť asi nebude úplně nejodolnější materiál, nicméně i tak tohle auto vydrží fakt hodně.

Foto: Archiv Garáž.cz

A kolik vlastně reálně Volvo vydrží? To si ukážeme na následujícím videu, kde je v hlavní roli model 850, tedy předchůdce kombi V70. 

Reklama

Načítám