Hlavní obsah

Dokonalost pro starosvětce: Na prodej je parádní BMW 540i

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco nyní je možné objednat si nové BMW 5 s manuálem jen v kombinaci se základním naftovým motorem, na přelomu tisíciletí to šlo u všech motorizací včetně 4.4 litrového osmiválce. A nyní je na prodej jeden opravdu neskutečně krásný kousek!

Článek

Atmosférický osmiválec v kombinaci s manuální převodovkou je dnes již vážně vzácnost, kterou nabízejí převážně američtí výrobci. Dříve se však něco podobného dalo koupit úplně běžně, třeba i do vašeho rodinného vozu. Důkazem budiž tohle nádherné BMW 540i Touring, které se objevilo u jednoho britského prodejce klasických vozů. 

Krásně vybavený vůz stojící na kolech z modelu M5 má totiž pod kapotou 4.4 litrový osmiválec o výkonu 286 koní, který roztáčí výhradně zadní kola skrze šestistupňovou manuální převodovku Getrag. Krásně čistá práce v poctivě postaveném voze, který už nepostrádá moderní prvky výbavy, ale zároveň je stále v mnohém starosvětský. V naších očích to vypadá jako dokonalá pětka E39, snad až na neoriginální koncovku výfuku, potažmo celý výfuk.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nadprůměrně zachovalý stroj tak má vlastně jen dvě negativa - volant napravo a cenu. Ta činí 24.000 liber, tedy v přepočtu asi 760.000 Kč, což je vážně nesmyslný balík.

Reklama

Načítám