Hlavní obsah

Nové Audi S8 se již testuje, bude vypadat takto?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle magazínu Auto Bild se další generace Audi S8 představí ještě letos. Vůz již zachytili špionážní fotografové při ostrých testech a nechybí ani tradiční náčrt toho, jak by auto mohlo vypadat, od grafika co si říká x-tomi.

Článek

Na úvodní fotografii vidíte možnou podobu další generace Audi S8. Vůz se již neúprosně testuje, jak naopak ukazuje video níže. Spekulovalo se o použití nového šestiválce z modelu RS5, ale mnohem pravděpodobnější je zabudování čtyřlitrového osmiválce známeho již třeba z Porsche Panamera. Ten by mohl dávat výkon okolo 550 koní. Místo doposud známé posílené varianty Plus pak máme očekávat verzi E-Tron. V podstatě půjde opět o pohonné ústrojí známé z Panamery Turbo S E-Hybrid, tedy spojení osmiválce s elektromotorem, což dohromady může dávat až něco kolo 700 koní. Opět se pak nepočítá s variantou RS8, která by se údajně k velké limuzíně nehodila. 

Do prodeje může jít nové Audi S8 někdy okolo začátku příštího roku. Ještě předtím si však budete moci dopřát další velmi silnou a exkluzivní variantu modelu A8, a to verzi W12. Její šestilitrový dvanáctiválec bude poslední svého druhu, v příští generaci Audi A8 už nebude. Výkon jistě překročí 500 koní, na výběr tak budete mít sportovnější S8 nebo honosnější a luxusnější A8 W12.

Reklama

Načítám