Hlavní obsah

S luxusními SUV se roztrhl pytel, další v řadě je Maybach

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, jedná se pouze o studii, ale tenhle Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury je předobrazem reálného modelu. V dnešní době se přímo nabízí rozšíření palety Maybachů o luxusní SUV, navíc tohle se snaží využít i linek tradičního sedanu.

Článek

Již příští týden se na autosalonu v čínském Pekingu představí nový koncept luxusního Maybachu, který se celým jménem nazývá Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Dobrá, ten název zní trochu jako luxusní mixér Horsta Fuchse, ale reálně se jedná o zajímavý typ auta, který tady ještě nebyl. Designem si však nejsme úplně jisti - čínské zákazníky by jistě mohl oslovit, ale není pro Evropu celkové vzezření auta až moc vulgární?

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně zaměřme se na to důležité. Některé designové detaily uvidíme u nové generace velkého SUV Mercedes-Benz GLS. Tato studie Maybachu pak má znázorňovat takovou třídu S na chůdách, ultimativní luxusní SUV, avšak stále s tvary sedanu, což zejména čínští zákazníci ocení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pod kapotou se pak nenachází nic. Auto má v každém kole jeden elektromotor, což dohromady dává výkon masivních 748 koní. Dojezd na baterie o kapacitě 80 kWh ukryté v podlaze pak má činit až 500 kilometrů. Uvidíme tedy, jestli se takovéto ztvárnění luxusního zvýšeného sedanu nakonec dostane do sériové výroby.

Reklama

Načítám