Hlavní obsah

Peugeot přiveze do Ženevy novou 508. Bude vypadat takto?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela nová generace Peugeotu 508 je za dveřmi a představí se již příští měsíc v Ženevě. Naštěstí to nebude žádný crossover, ale klasický sedan, byť podle špionážních fotech bude jeho záď hodně zkosená.

Článek

Není to ještě oficiální, ale údajně se má nová generace Peugeotu 508 představit již za několik týdnů v rámci ženevského autosalonu. Ačkoliv značka v poslední době chrlí celou řadu crossoverů a SUV, přičemž ještě se chystá kupé-SUV 4008, tohle auto má být klasický sedan, tak jako jeho předchůdci.

Auto má mít zcela nový design inspirovaný koncepty Instinct a Exalt. Možnou podobu vidíme na počítačovém renderu serveru Motor1.com. Peugeot doufá, že auto bude schopno lépe konkurovat ostatním autům ve střední třídě. Platforma vozu bude stejná, jako v případě modelů 3008 a 5008. Ve stylu těchto aut očekávejte také interiér nové 508, který bude kvalitnější, modernější a s digitálním přístrojovým štítem. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Základním motorem bude přeplňovaný tříválec o objemu 1.2 litru. Chybět však nesmějí ani diesely, tedy šestnáctistovka a dvoulitr. Plug-in hybrid je rovněž plánován, ale "revoluční" diesel-hybrid předchůdce upadne v zapomnění. Vůz vyráběný ve Francii a Číně chce zaútočit zejména na pozice Volkswagenu, Fordu a Škody - o jejich vozy střední třídy je v Evropě velký zájem.

Reklama

Načítám