Hlavní obsah

Land Rover Defender za 4 miliony? Ano, v limitované edici

Foto: Archiv Garáž.cz

Toužíte po novém autě, které bude okamžitě sběratelským kouskem? Tak zbystřete, Land Rover se totiž rozhodl nabídnout ještě jednu speciální edici Defenderu, která dostala pětilitrový osmiválec!

Článek

Už jsme si mysleli, že současné Land Rover Defender je mrtvý. V roce 2016 oficiálně skončila výroba, a to edici Herritage, kterou jsme rovněž testovali. Jenže Land Rover vyplňuje čekání na další generaci modelu ještě jednou, mnohem exkluzivnější edicí, která navíc dostala obrovský motor pod kapotu. Jedná se totiž o oslavu 70 let Land Roveru a také prvních modelů s osmiválcem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle auto se jmenuje Land Rover Defender Works V8 a pod kapotou má pětilitrový osmiválec s výkonem 405 koní ve spojení s osmistupňovým automatem ZF. To znamená, že tenhle úžasný kus techniky, stylu a staromilství dosprintuje na stovku za 5,6 sekundy! Maximálka je omezena na 171 km/h. Samozřejmě jsou tomu náležitě upraveny brzdy, stejně jako podvozek, aby bylo auto dobře ovladatelné. Pneumatiky jsou však stále terénní, a to na osmnáctipalcových discích.

Foto: Archiv Garáž.cz

Chcete vědět ještě o nějaké zásadní modernizaci oproti dřívějším Defenderům? Jedna by tu byla - auto má plně diodové čelní světlomety! Uvnitř sedíte ve sportovních sedadlech Recaro, máte k dispozici nový volič automatické převodovky jako z novodobých Land Roverů a vše je čalouněno kůží. Nechybí dokonce ani navigace!

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud vás tohle auto zajímá a chtěli byste jej (což naprosto chápeme, protože my také), neotálejte! Vyrobí se totiž jen 150 kusů a dá se očekávat, že zájem bude enormní. K dispozici jsou obě varianty, tedy třídveřák 50 i pětidveřák 110, a cena začíná na zhruba 150.000 liber, tedy v přepočtu asi 4,3 milionů korun.

Reklama

Načítám