Hlavní obsah

Nejrychlejší taxi v Praze je škodovka

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícími Vánocemi si připravil tovární jezdec ŠKODA Motorsport Jan Kopecký pro fanoušky překvapení: Pětinásobný mistr České republiky přijel na zavolání se svým závodním speciálem ŠKODA FABIA R5 o výkonu 290 koní jako taxi.

Článek

Následovala nezapomenutelná jízda ulicemi hlavního města - nezapomenutelná pro Kopeckého a jeho spolujezdce. „Jízda s vozem ŠKODA FABIA R5 v Praze byla opravdu jedinečným zážitkem. Naštěstí se nikomu neudělalo nevolno. Přesto jsem byl dobře připravený a měl s sebou na palubě sáček v barvách ŠKODA,“ smál se tovární pilot značky ŠKODA Jan Kopecký.

Stejně jako při závodním nasazení, i nyní v ulicích centra Prahy dokázal Jan Kopecký se svým vozem ŠKODA FABIA R5 dostat fanoušky světa rally doslova do varu. Několik z nich dokonce svezl rovnou na horkém sedadle spolujezdce. Atraktivní průjezdy v úzkých ulicích samotného centra hlavního města České republiky byly pro zúčastněné nezapomenutelným zážitkem. V průběhu dne Jan Kopecký nabíral své „zákazníky“ na stanovišti na Ovocném trhu. Večer se přesunul do Dlouhé ulice, kde byl se svým vozem ŠKODA FABIA R5 obletovaným zpestřením nočního života v centru Prahy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Skvěle naladěný Jan Kopecký svým spolujezdcům na sedadle Pavla Dreslera dával při jízdě i různé úkoly. Jednou měli například zapnout stěrače soutěžního speciálu, jindy třeba navigovat. Tím si aktivně vyzkoušeli, co všechno má spolujezdec předního soutěžního pilota na starosti a co všechno musí během každé rally zvládat.

Reklama

Načítám