Hlavní obsah

Zvládá kalifornská Tesla norskou zimu? Moc ne!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norsko je zemí, kde Tesly milují. Ještě donedávna na ně totiž měli tučné dotace, a tak si tam mohli lidé za cenou obyčejného auta koupit skoro luxusní rychlý elektromobil. Jenže Tesla je ze slunné Kalifornie a norská zima jí nesvědčí.

Článek

Na tomto videu můžeme názorně vidět, že testování automobilů ve všech myslitelných podmínkách není zbytečné. Tesla se nedávno nechala slyšet, že její Model 3 nepotřebuje testování v reálném světě, to však podle nás není zcela správné. Ostatně dokazuje to tato Tesla Model X na videu. Její norský majitel natočil trable s autem, které má již při teplotě okolo nuly. Když nechá stát auto přes noc venku, tak nefungují pořádně dveře či sklápění zrcátek. Samozřejmě, auto by mělo jít vyhřát i na dálku, nicméně ne vždy je k tomu možnost. Ostatně více již uvidíte ve videu a pokud umíte anglicky, jistě nebude těžké majiteli pozorumět.

Reklama

Načítám