Hlavní obsah

Seat připravuje samostatnou značku Cupra a k tomu kupé-SUV

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace ohledně brandu Cupra se stává realitou. Seat připravuje vlastní značku, pod kterou bude na trh uvádět sportovní modely, včetně tolik oblíbených vozů kategorie SUV. Na trhu by se mělo objevit také čtyřdveřové kupé.

Článek

Už se o tom bavíme se zástupci českého Seatu relativně dlouho a na autosalónu ve Frankfurtu nám konečně potvrdili, že vznikne nová značka Cupra, pod kterou bude Seat prodávat ostře broušené modely. A pozor, nepůjde pouze o hatchback Leon, ale také o větší množství sportovně laděných SUV.

Foto: Archiv Garáž.cz

Při uvedení nové generaci Ibiza to spíše vypadalo opačně. Zrušila se verze Cupra, která zatím v případě tohoto malého, ale schopného hatchbacku nebude. Teď už ale víme, že se na trhu ve verzi Cupra objeví SUV Ateca, menší crossover Arona a také v budoucnu čtyředveřové kupé z kategorie SUV. Divíte se? Zbytečně, protože extrémně vysoká poptávka po těchto vozech zajistí také prodej těch sportovně laděných produktů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Navíc z pohledu obchodního je to ideální příležitost, jak za minimální vklad vydělat slušné peníze. U Atecy Cupry se počítá s využitím současné techniky Leonu Cupra. Tedy Ateca bude mít 300 koní, pohon všech kol, dvouspojkovou převodovku DSG a vylepšený podvozek. U Arony zatím technika není známa, ale i tady se dá pracovat s přeplňovanými motory o objemu 1,5 litru až k přeplňovanému dvoulitru, který může mít od 200 do 300 koní. Hlavní prim tady bude hrát i zajímavější styling. Co všechno a kdy přesně se nová značka Cupra objeví, není známo, ale stoprocentně to bude do roku 2020.

Reklama

Načítám