Hlavní obsah

Revolution Speedster je retro Porsche s moderní technikou!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá jako model 356 Speedster, v útrobách se však ukrývá současná technika s výkonem až 400 koní! Firma Stärke představuje svůj Revolution Speedster, který chce oslovit stylem bez kompromisů.

Článek

Porsche 356 je kultovní stroj, který lidé milují a často vytvářejí jeho repliky, protože originální kusy již stojí více, než si může běžný nadšenec dovolit. Takovéto repliky obvykle stojí na základě Brouka, ostatně jako i původní stroj, to však není případ nového vozu Stärke Revolution Speedster. Tady se totiž nejedná o repliku, ale o úplně novou stavbu, která jen vypadá jako 356, ale velikostně i technicky je jinde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Auto zůstává věrno Porschi, technicky se totiž jedná o model Boxster. Pod kapotou, tedy spíše krytem střechy, se tedy ukrývá plochý šestiválec, který však může být upraven až na 400 koní. Spojen je buďto s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou, anebo šestistupňovým manuálem, který se k retro autu hodí přecejen více.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nadčasový stroj je ručně stavěný a příbuznost s Boxsterem, konkrétně druhou generací, poznáte nejvíce v interiéru. Ten je sice přepracovaný a přečalouněný, ale základní tvary nezapře. Skvělé je, že tohle auto není jen show, ale má se jednat o schopné a rychlé auto, i když má ta chromovaná kola. Modernost z exteriéru poznáte třeba podle diodových zadních světel. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud čekáte, že Stärke je nějaká německá firma, jste na omylu. Tohle je americký výtvor z Arizony. Zatím se ukázal jen na těchto fotografiích, nicméně oficiální výstavní premiéra bude následovat.

Reklama

Načítám