Hlavní obsah

Šílené Subaru WRX STI zdolává Nürburgring pod 7 minut

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak tohle je masakr. Konečně se dostalo ven video, kde závodní upravené Subaru WRX STI letí na legendárním okruhu. Skáče. skučí a řve, aby nakonec zajelo jedno kolo rychleji, než většina supersportů. Masakr!

Článek

O tomhle rekordu jsme už slyšeli. Subaru oznámilo, že má nejrychlejší čtyřdveřový sedan na Ringu. Jasně, je to trošku zcestné, protože nejde o sériové auto, ale o špičkový závodní speciál. Jenže čas a teď také video ukazuje, jak je tohle WRX STI fantastickým a zároveň i šíleným strojem. Záběr z interiéru, jak zdolává kilometry náročného okruhu Nürburgring je neuvěřitelný.

Tohle závodní Subaru postavili v týmu Prodrive, který měl na starosti také tovární soutěžní speciál Impreza WRC a mají za sebou titul mistrů světa. V Prodrive kromě jiného staví také okruhové Astony Martin pro kategorii GT3 a jsou to velcí odborníci. Subaru WRX STI z jejich dílen má 600 koní a hravě zdolává na Ringu 200 km/h. Vlastně tuhle rychlost dá skoro na každé rovince. A pozor, pořád má pod kapotou přeplňovaný plochý čtyřválec, který spolupracuje se sekvenční šestistupňovou převodovkou. Navíc je hodně odlehčené. Za volantem navíc sedí extrémně zkušený pilot. Výsledný čas má hodnotu 6:57, což je například stejná hodnota, kterou na Nürburgringu zajelo i hypersportovní Porsche 918 Spyder hybrid.

Načítám