Hlavní obsah

Ukázkový sleeper: Škoda Superb si troufá i na supersporty!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled je to obyčejný Superb, pouze se sníženým podvozkem a koly Team Dynamics. Reálně se však jedná o bestii, jejíž výkon je oproti sérii dvojnásobný! A britský majitel je s autem zcela spokojen.

Článek

Brit, který si ve světě internetu říká "micloi" si pořídil novou Škodu Superb 2.0 TSI 280, tedy vůz s výkonem 280 koní, pohonem všech kol a šestistupňovým DSG. To mu ale nebylo dost, a tak se pustil do úprav. Nejdříve to bylo malé navýšení výkonu, postupně se ale šlo dále. Nyní má vůz sportovní podvozek, lehká kola Team Dynamics obutá do semislicků, průchozí výfuk, lepší brzdy a posílené DSG. Výkon se postupně vyšplhal na 460 koní, ale to pořád nebylo dost.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nyní je tedy ve voze plně kovaný motor, který má 560 koní! Tedy dvojnásobek oproti sériovému vozu. Pro provoz na běžných silnicích ale majitel používá mapu s 500 koňmi, aby jednotku šetřil. Už když měl Superb 460 koní, dokázal zrychlit na stovku pod 4 vteřiny, nyní to tedy bude ještě o kus lepší. Tím se z rodinného auta stal sleeper, se kterým si není radno zahrávat - může ukázat svá zadní světla i mnohým supersportům!

A to navíc není vše, cílem majitele je dostat se na 600 koní a vylepšit převodovku. Podívejte se již nyní, jak auto bojuje na sprintu se Subaru WRX STI.

Reklama

Načítám