Hlavní obsah

Modla z Japonska bude mít čtyřkolku, chce útočit na Focus RS

Foto: Archiv Garáž.cz

Nabroušený klenot Hondy, model Civic Type R je nejrychlejší předokolkou na Nürburgringu, je o něj enormní zájem a navíc právě teď přišel v nové generaci. I přesto se už teď mluví o tom, že příště se bude řada Type R rozšiřovat.

Článek

Pro nás to není žádné překvapení, protože šéfové Hondy si začalo všímat, že je Civic Type R hodně srovnáván s nejnovějším Fordem Focus RS, který má samozřejmě pohon všech čtyř kol. Osobně si myslíme, že Civic Type R je ještě o něco lepší než čtyřkolkový Focus a v Hondě si to myslí taky, ale začali uvažovat o tom, že modelovou řadu Civic Type R ještě rozšíří. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Chtějí z něho vytěžit maximum, když se teď veze na vlně zájmu. Nemusíte se bát o předokolku, protože ta v nabídce zůstane a základ verze Type R bude tvořit současný model s manuální převodovkou a pohonem všech kol. Aby se rozšířila skupina zákazníků, tak by v příští generaci měla Honda představit ještě druhou verzi Civicu Type R, která dostane vyšší výkon, než současných 320 koní a k tomu pohon všech kol. Součástí této verze bude i automatická převodovka, protože se zároveň počítá s lehkou úpravou podvozku směrem k většímu komfortu. Honda Civic Type R se tak stane konkurentem nejen Focusu RS, ale také Volkswagenu Golf R. 

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám