Hlavní obsah

Kupte si tank za cenu ojetého BMW M3!

Foto: Archiv Garáž.cz

Neustále nacházíme zajímavá auta za dobrou cenu. Jenže teď se objevila absolutně cool věc. Ne ebay si můžete koupit tank! Ano reálný legendární tank M47 Patton z roku 1955, který je na prodej v přepočtu za něco více než 1,5 milionu korun.

Článek

Opravdu, když se podíváte na ebay, najdete tam v nabídce jeden tank. Samozřejmě, že byla znehodnocena palebná síla a není možné ho použít v boji, je to jen zajímavý vojenský artefakt. Sice je v žalostném stavu, ale kompletní, takže nebude problém jej opravit. Majitel si ho v současném stavu cení na 65 000 dolarů. Prodávaný tank je americkým výrobkem M47 Patton, který byl v šedesátých pronajímán nebo prodáván do italské armády. Celkem jich do Itálie bylo dodáno na 2 480 kusů. Tento model se vyráběl v polovině padesátých let a jeden z kousků si soukromý majitel koupil v roce 1989 a rozhodl se, že jej dá dohromady.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nakonec to ale nedopadlo a tank je nedodělaný. Co je ale důležité, že mu nechybí zásadní součásti, které jsou stále originální a prý je v relativně dobrém stavu. V jeho útrobách je uložen původní dieselový motor Continental 1790-5B a k tanku ještě dostanete primární pohon, hnací hřídel, poklop řidiče a palivové nádrže na obou stranách. Takže pokud sháníte nějaký zajímavý projekt, potřebujete se zabavit nebo postrašit sousedy, tak tohle je ideální možnost. 

Reklama

Načítám